Annonce
Nordfyn

Borgmester tog straks afstand: Nej til at åbne debat om skoler

Anders Thingholm (K), der selv er afdelingsleder på Havrehedskolen, ønsker at åbne diskussionen om den fremtidige skolestruktur på Nordfyn. Arkivfoto: Michael Bager
Borgmester Morten Andersen (V) tog prompte afstand, da Anders Thingholm (K) luftede muligheden for at inddrage skolestrukturen i budgetforhandlingerne.

Nordfyn: Sidste år vakte det stor opstandelse og ligefrem flere demonstrationer, da der i administrationens budgetoplæg blev foreslået at ændre på den nuværende nordfynske skolestruktur.

Politikerne endte med at kassere det upopulære forslag. Under torsdagens byrådsmøde var Anders Thingholm (K) den eneste, som så at sige valgte at bide i den varme kartoffel.

- Vores brug af resurser på børne- og ungeområdet har et helt skævt og ikke bæredygtigt setup. Jeg mener, at vi bør tage ansvaret på os og ikke rode rundt med midler for at holde fast i en skolestruktur, der ingen fremtid har.

- Med de udfordringer, vi står over for, er det kun et spørgsmål om tid, før vi bliver nødt til at gentænke den måde, vi driver vores skoler og daginstitutioner på. Det vil jeg rigtig gerne være med til at ændre på, eller i hvert fald sætte i gang i den kommende budgetaftale, sagde han.

Det fik prompte borgmester Morten Andersen (V) til at reagere. Han ønsker på ingen måde at indlemme debatten i de kommende budgetforhandlinger.

- Den skolestruktur, vi har, den står jeg 100 procent bagved, og den agter jeg ikke at sætte til nogen som helst diskussion. Det mener jeg, at vi i valgkampen ret tydeligt lovede, at det er ikke til diskussion i den her valgperiode, lød det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce