Annonce
Nordfyn

Borgmester tog straks afstand: Nej til at åbne debat om skoler

Anders Thingholm (K), der selv er afdelingsleder på Havrehedskolen, ønsker at åbne diskussionen om den fremtidige skolestruktur på Nordfyn. Arkivfoto: Michael Bager
Borgmester Morten Andersen (V) tog prompte afstand, da Anders Thingholm (K) luftede muligheden for at inddrage skolestrukturen i budgetforhandlingerne.

Nordfyn: Sidste år vakte det stor opstandelse og ligefrem flere demonstrationer, da der i administrationens budgetoplæg blev foreslået at ændre på den nuværende nordfynske skolestruktur.

Politikerne endte med at kassere det upopulære forslag. Under torsdagens byrådsmøde var Anders Thingholm (K) den eneste, som så at sige valgte at bide i den varme kartoffel.

- Vores brug af resurser på børne- og ungeområdet har et helt skævt og ikke bæredygtigt setup. Jeg mener, at vi bør tage ansvaret på os og ikke rode rundt med midler for at holde fast i en skolestruktur, der ingen fremtid har.

- Med de udfordringer, vi står over for, er det kun et spørgsmål om tid, før vi bliver nødt til at gentænke den måde, vi driver vores skoler og daginstitutioner på. Det vil jeg rigtig gerne være med til at ændre på, eller i hvert fald sætte i gang i den kommende budgetaftale, sagde han.

Det fik prompte borgmester Morten Andersen (V) til at reagere. Han ønsker på ingen måde at indlemme debatten i de kommende budgetforhandlinger.

- Den skolestruktur, vi har, den står jeg 100 procent bagved, og den agter jeg ikke at sætte til nogen som helst diskussion. Det mener jeg, at vi i valgkampen ret tydeligt lovede, at det er ikke til diskussion i den her valgperiode, lød det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce