Annonce
Nyborg

Borgmester stemt ned: Flertallet i Nyborg Byråd lufter ud

Nyborg Byråd tog en tørn om dispensation fra bygningsreglementet, da politikerne holdt novembermødet i kultursalen i Ullerslev. Billledet er fra et tidligere byrådsmøde, der også blev holdt i Ullerslev. Arkivfoto: Michael Bager

Venstre med borgmester Kenneth Muhs i spidsen blev på byrådsmødet i aftens stemt ned i to sager om mekanisk udluftning.

Ullerslev: Selvfølgelig skal der luftes ud i boliger. Det er sundt, og så kræver bygningsreglementet det. Så ingen dispensation her.

Så sikkert kørte flertallet bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti to sager om mekanisk udluftning med varmegenvinding i nyindrettede lejligheder i eksisterende bygninger igennem Nyborg Byråd.

Til mødet i går var politikerne rykket til kultursalen i Ullerslev, hvor slaget stod. Og hvor Venstre med borgmester Kenneth Muhs i spidsen måtte se sig nedstemt hele to gange.

Sagerne gælder indretning af en lejlighed i et tidligere loftsrum i Kongegade i Nyborg og ombygning af et enfamiliehus på Assensvej i Ørbæk til tre lejligheder, hvor en lejlighed indrettes i et tidligere uopvarmet udhus. For Kongegade er argumentet for dispensation, at det vil kræve store og kostbare ombygninger at forsyne lejligheden med det krævede ventilationssystem. Ansøgningen fra Ørbæk er begrundet med, at sagsbehandlingen har trukket ud, og ombygningen var langt fremme, da byggetilladelsen med ventilationskravet blev givet. Udsugning fra køkken og bad og almindelig udluftning ved at åbne vinduer burde række, anfører begge ejere.

Da sagerne var i Teknik- og Miljøudvalget, ville udvalgsflertallet Venstre og løsgænger Helle Frøslev give dispenation. Det fik Socialdemokraterne til at sende sagerne i byrådet.

- Det her gælder forebyggelse og sundhed. Vi skal ikke dispensere, for vi ser stigende problemer med skimmelsvamp på grund af dårlig ventilation, sagde Frits Christensen (S).

Venstres Flemming Kjærulf sagde, at udvalget på møde sidst i oktober ændrede praksis og dispenserer fremover kun i helt særlige tilfælde.

- Her har vi to sager i en overgangsperiode. Vi ændrer ikke praksis med tilbagevirkende kraft. Derfor bør vi give dispensation, sagde han og mente, at der kunne komme klage over administrativ forskelsbehandling.

- Jeg kan ikke følge argumenterne for dispensation, slet ikke, når vi leger med folks sundhed, sagde Per Jespersen (S), formand for Teknik - og Miljøudvalget.

Og sådan blev det så: To rungende flertals-nej'er til dispensation.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Navne

Begravelser og bisættelser den 30. november

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Odense For abonnenter

10 år med kampe i kulissen: Derfor er forholdet mellem Konservative og Venstre i Odense så dårligt

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Sydfyn For abonnenter

Rebellen er stadig rebelsk: - Jeg er ikke ret klog, men jeg er god til at forstyrre

Annonce