Annonce
Sydfyn

Borgmester på Ærø: Ærgerligt men forståeligt, at de ældste skoleelever må vente

- Det værste der kunne ske for Ærø var jo, at vi åbnede op, og alle var glade og gik på restaurant, og der så lige pludselig er fem - seks, der bliver smittet, så vi bliver glorøde og skal lukke hele skidtet ned igen, lyder det fra borgmester Ole Wej Petersen (S). Arkivfoto: Cecilie Damgaard Boeriths.
Ifølge ekspertgruppens anbefalinger om den kommende genåbning ser det ikke ud til, at de ældste skoleelever på Ærø kan vende tilbage på skolebænken i første omgang. Selvom det ærgrer borgmester Ole Wej Petersen har han forståelse for anbefalingen.

Ærø: Efter alt at dømme må de ældste skoleelever på Ærø vente lidt endnu med at komme tilbage i klasselokalet.

Ifølge anbefalingerne fra den ekspertgruppe, som regeringen har nedsat til at udregne på den kommende genåbning, er det nemlig kun de ældste elever i grundskolen og ungdomsuddannelserne på Bornholm, i Vestjylland samt Nordjylland, som kan anbefales at vende tilbage på pågældende tidspunkt, da det er regioner med lave smittetal.

Det ærgrer borgmester Ole Wej Petersen, men han har forståelse for anbefalinger, på trods af at Ærø ikke har nogle smittede i øjeblikket.

Annonce

- Det er selvfølgelig ærgerligt for Ærø, men jeg har forståelse for det, for vores naboer i Faaborg og Svendborg har rigtig mange smittede, og det er den vej, vi tager hele tiden. Vi har op i mod 30 færgeafgange om dagen, så der er stor udveksling, hver gang vi for eksempel skal noget på sygehuset, og mange af vores børn går i skole og har kammerater på den anden side, så der er mange, der bevæger sig frem og tilbage hver dag, siger Ole Wej Petersen.

- Det værste der kunne ske for Ærø var jo, at vi åbnede op, og alle var glade og gik på restaurant, og der så lige pludselig er fem - seks, der bliver smittet, så vi bliver glorøde og skal lukke hele skidtet ned igen. Man må tænke på, hvordan de har det i Kolding, hvor de skal sende alle børnene hjem igen. Det er jo næsten ikke til at holde ud, siger han.

Klar med flere tests

Ole Wej Petersen deltog mandag i et virtuelt møde med landets øvrige borgmestre, samt justitsminister Nick Hækkerup (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen(S).

- Vi blev bedt om at samarbejde om testene. Egentlig er alt, der har med sundhed at gøre, regionen og statens anliggende, men de vil jo meget gerne fedte noget af på kommunerne. Det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med, for vi skal allesammen hjælpe til for at få det her løst, siger Ole Wej Petersen.


Det er selvfølgelig ærgerligt for Ærø, men jeg har forståelse for det, for vores naboer i Faaborg og Svendborg har rigtig mange smittede.

Ole Wej Petersen


- I kommunen er vi også indstillet på det, og vi har i nogle dage vidst, at den opgave blev lagt over på os i nogle situationer. Vi håber bare ikke, at vi kommer til at hænge på regningen, lyder det fra borgmesteren.

Ole Wej Petersen fortæller, at han ikke ved mere om, hvor mange tests kommunen skal stå for, eller præcist hvornår testkapaciteten skal øges.

- Men regeringen ser gerne, at der bliver en sammenhæng mellem, hvad der kan åbne, og de test, der skal tages.

Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce