Annonce
Assens

Borgmester overvejende positiv for vurdering af genåbning, men frygter at frisører ikke får lov at åbne

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V). Arkivfoto: Kim Rune

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), har læst sundhedsmyndighedernes vurdering af genåbningen, og på trods af, at Fyn ifølge vurderingen ikke står til at blive en del af den regionale genåbning, er han positiv.

- Udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter ser ud til at kunne få lov til at åbne. Ligeledes ser det ud til, at udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om negativ test, og forsamlingsforbuddet for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter hæves til 20 personer. Og det kan jeg jo kun sige, at jeg er tilfreds med, siger borgmesteren.

I Vestjylland og Nordjylland kan alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser, ifølge vurderingen, komme tilbage med halvt fremmøde under forudsætning af to ugentlige test. Det kommer ikke til at ske på Fyn, hvis regeringen følger vurderingen, men Søren Steen Andersen håber på, at det kan lade sig gøre et par uger efter.

- Hvis det bliver sådan, er der ikke andet at gøre, end at vi må indrette os efter det. Men som jeg læser det, kan eleverne muligvis komme tilbage, hvis smittetrykket er lavt. Det kunne være godt at få vores overbygningselever tilbage i skole, men hvis vi må vente 14 dage, må vi gøre det, siger han.

Annonce

Vekslende hygiejnestandard

Søren Steen Andersen er spændt på, hvad der skal ske med især ét erhverv.

- Jeg savner at vide noget om, hvad der skal ske med frisørerne. De sidder, ligesom butiksejerne, og kan se, at deres omsætning forsvinder mellem fingrene på dem. Samtidig kan de følge med i, hvordan de mobile frisører kører rundt i de forskellige hjem med vekslende hygiejnestandard, mens de selv har en lukket salon med god hygiejnestandard og plads til fire-fem kunder.


Det kunne være godt at få vores overbygningselever tilbage i skole, men hvis vi må vente 14 dage, må vi gøre det.

Søren Steen Andersen (V), borgmester


- Jeg afventer og håber, at de kan få lov til at åbne, siger Søren Steen Andersen.

Borgmesteren oplyser, at Assens Kommunes kriseberedskab står klar til at regne på, om der er brug for, at flere bygninger tages i brug som testcentre.

- Onsdag kommer der forhåbentlig en melding om, hvordan den nye teststruktur skal se ud, og så vil vores kriseberedskab begynde at regne på, om vi kan blive i de bygninger, der lige nu bruges som testcentre, eller om der er brug for, at der åbnes nye, forklarer Søren Steen Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce