Annonce
Middelfart

Borgmester overrasket over opsigelse: Ny kommunaldirektør måske først på plads i 2020

Kommunaldirektør Steen Vinderslev (t.h.) til grundlovsfestival i Nørre Aaby i år sammen med borgmester Johannes Lundsfryd og partikollegaen Kaj Johansen (S). Foto: Jan Bonde.
Processen med at finde Steen Vinderslevs afløser som kommunaldirektør kan tage så lang tid, at den rigtige person først er på plads ved årsskiftet. Derfor skal politikerne nu beslutte, hvordan forvaltningen skal ledes det næste halve år, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd, der blev overrasket over opsigelsen.
Annonce

Middelfart: Han havde ikke set det komme, borgmester Johannes Lundsfryd (S). At kommunaldirektør Steen Vinderslev torsdag morgen rejste sig og meddelte sin afgang på posten for i stedet at blive ny kommunaldirektør i Furesø Kommune på Nordsjælland.

- Jeg blev overrasket. Når det er sagt, så tager hvert enkelt menneske sine valg, og når jeg kigger på Steens situation med voksne børn og en lyst til at prøve sig selv af et nyt sted, så forstår jeg det godt. Men jeg er ærgerlig over det. Steen er et fyrtårn i og for Middelfart Kommune, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce

ØK skal orienteres

Nu venter der så en større arbejdsopgave med dels at finde Steen Vinderslevs afløser, dels at få styr på ledelsesopgaverne i Middelfart Kommune, indtil afløseren er fundet. Steen Vinderslev stopper 1. august, og Johannes Lundsfryd forudser en proces på op mod seks måneder, før en ny kommunaldirektør kan sætte sig i stolen.

Han har derfor indkaldt politikerne i Økonomiudvalget til en orientering på tirsdag.

- Vi skal blive enige om, hvordan vi organiserer os ind i efteråret. Den største opgave bliver helt klart, at vi skal lave budget uden at have en kommunaldirektør ansat, siger borgmesteren.

Annonce

Vil have ansøgere udefra

Da Steen Vinderslev blev ansat som kommunaldirektør for otte år siden, kom han fra et job som økonomidirektør i kommunen.

Men den nye mand på posten kan meget vel komme udefra. Det er i hvert fald Johannes Lundsfryds anbefaling, at jobbet slåes op eksternt.

Det skal et ansættelsesudvalg bestående af politikere, direktion og medarbejdere sørge for. Det er også det udvalg, der skal skrive jobprofilen, så den matcher de opgaver, der venter.

- Vi skal slå jobbet op, så vi kan tiltrække ansøgere udefra. Vi er en attraktiv kommune at arbejde i. Dels fordi der er styr på tingene, dels fordi vi ligger, hvor vi gør, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce