Annonce
Nyborg

Borgmester om udsat tour: Det bliver ikke mindre spektakulært af at vente til 2022

Borgmester Kenneth Muhs (V) ses her sammen med projektleder Tue Kempf, hvis ansættelse bliver forlænget med et år. Arkivfoto: Mette Mørk
Med beslutningen om at udskyde den danske tourstart med et helt år har Nyborg Kommune fået mere tid til at forberede sig til den store dag. Og det kan man godt bruge, erkender borgmester Kenneth Muhs (V).
Annonce

- Hvad er din umiddelbare kommentar til den aftale, som Grand Depart har indgået med de franske løbsarrangører, nemlig at den danske tourstart er udsat til 2022?

- Det er en rigtig god aftale. Ikke mindst, fordi en udskydelse af den danske tourstart betyder, at det bliver det globale sportsevent, som står alene den sommer. Det betyder noget for hele eksponeringen og for markedsføringen. Det bliver ikke mindre spektakulært af at vente til 2022.

- Hvad betyder det for Nyborgs forberedelser til rollen som målby for Tour de France?

- Det betyder, at vi får mere tid til at forberede os, og det kan vi godt bruge. Det giver mulighed for at gøre det endnu bedre, og så kan der opstå helt nye muligheder. Vi skal huske på, at vi har mistet nogle måneder under coronakrisen, hvor vi ikke kunne samles. Så set i den sammenhæng er det slet ikke så skidt. Samtidig glæder jeg mig over, at vi har kunnet fastholde, at den danske tourstart ligger første uge i juli, og at tourfeltet kommer til Nyborg på en lørdag.


Muligheden for at blive værtsby for Tour de France får man kun en gang i livet. Det er så stort, at det rækker ud over politik og ud over et lokalvalg. Derfor er det også et samlet byråd, der står bag. Det vigtigste er de muligheder, der skaber for Nyborg by og for kommunen som helhed.

Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg Kommune


- Hvorfor er det vigtigt?

- Vi vil gerne gøre det til mere end selve afviklingen af løbet på selve dagen. Og ved at lægge det på en lørdag, får vi mulighed for at holde en folkefest i ugen op til.

- Er det også et spørgsmål om, at der kan komme flere mennesker til Nyborg på selve dagen?

- Ja, bestemt. Vi taler om den første uge i skolernes sommerferie. Derfor er der rigtig gode muligheder for at samle folk.

- Nu har du været inde på en række af fordelene ved at flytte arrangementet. Kan du også se nogle negative konksekvenser?

- Ja, nemlig det helt oplagte, at vi skal vente et år ekstra.

- Kan du ikke være bekymret for, at det kan være svært at holde begejstringen helt frem til 2022?

- Nej, det her er så stort, at det ikke bliver noget problem. Det vigtigste er, at touren kommer til Danmark.

- Har du på noget tidspunkt været bekymret for, at Nyborgs rolle som målby var i fare?

- Nej.

- Nogle vil måske indvende, at det kunne være en fordel for dig som borgmester at have et Tour de France at sole sig i lige op til et kommunalvalg i 2021. Hvor ærgerlig er du set med de briller over, at den danske tourstart er flyttet?

- Sådan tænker jeg slet ikke på det. Muligheden for at blive værtsby for Tour de France får man kun en gang i livet. Det er så stort, at det rækker ud over politik og ud over et lokalvalg. Derfor er det også et samlet byråd, der står bag. Det vigtigste er de muligheder, det skaber for Nyborg by og for kommunen som helhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce