Annonce
Odense

Borgmester om succesfulde investeringsprojekter: Vi har haft modet til at udvikle en ny model

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S): - Investeringsprojekterne er på alle måder en god historie. Arkivfoto: Michael Bager
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) svarer her på, hvorfor Odense ikke bare laver mange flere investeringsprojekter og sparer kommunekassen for endnu flere penge.

Peter Rahbæk Juel, hvad er din reaktion på, at de her projekter har været så god en forretning?

- Investeringsprojekterne er på alle måder en god historie. Vi investerer og får flere odenseanere til at få et arbejde samtidig med, at vi tjener investeringen ind igen og faktisk tjener en del mere. Det er en ny model, vi har haft modet til at udvikle, for den kræver, at vi er mere risikovillige og låner pengene i kassen. Den kræver også knippeldygtige fagfolk, som er gode til at finde konkrete målgrupper og indsatser, som kan få folk i arbejde. Der er grund til at rose både politikerne i byrådet, som var med på idéen, og de folk i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og Borgmesterforvaltningen, som har stået for det her.

Med så store afkast på de her investeringer kan man jo godt spørge sig selv, hvorfor I ikke laver nogle flere?

- Vi har bestemt ikke set det sidste investeringsprojekt i Odense, men man skal huske, at der jo også er en risiko forbundet med den måde at investere på. Der er en grænse for, hvor mange penge vi kan have ude i de her kredsløb, fordi det er penge, vi lægger ud. Det kan give problemer med likviditeten. Og hvis indsatsen ikke lykkes, skal vi hen at spare andre steder i kommunen. Derfor er det også vigtigt, at vi her er ærlige og modige og lukker ned for de ting, der ikke virker - eller ikke virker hurtigt nok. Og så er det også sådan, at når vi har fået folk i arbejde én gang, kan vi ikke få dem i arbejde en gang mere - altså vi kan ikke gentage det samme projekt en gang til.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce