Annonce
Odense

Borgmester om succesfulde investeringsprojekter: Vi har haft modet til at udvikle en ny model

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S): - Investeringsprojekterne er på alle måder en god historie. Arkivfoto: Michael Bager
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) svarer her på, hvorfor Odense ikke bare laver mange flere investeringsprojekter og sparer kommunekassen for endnu flere penge.
Annonce

Peter Rahbæk Juel, hvad er din reaktion på, at de her projekter har været så god en forretning?

- Investeringsprojekterne er på alle måder en god historie. Vi investerer og får flere odenseanere til at få et arbejde samtidig med, at vi tjener investeringen ind igen og faktisk tjener en del mere. Det er en ny model, vi har haft modet til at udvikle, for den kræver, at vi er mere risikovillige og låner pengene i kassen. Den kræver også knippeldygtige fagfolk, som er gode til at finde konkrete målgrupper og indsatser, som kan få folk i arbejde. Der er grund til at rose både politikerne i byrådet, som var med på idéen, og de folk i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og Borgmesterforvaltningen, som har stået for det her.

Med så store afkast på de her investeringer kan man jo godt spørge sig selv, hvorfor I ikke laver nogle flere?

- Vi har bestemt ikke set det sidste investeringsprojekt i Odense, men man skal huske, at der jo også er en risiko forbundet med den måde at investere på. Der er en grænse for, hvor mange penge vi kan have ude i de her kredsløb, fordi det er penge, vi lægger ud. Det kan give problemer med likviditeten. Og hvis indsatsen ikke lykkes, skal vi hen at spare andre steder i kommunen. Derfor er det også vigtigt, at vi her er ærlige og modige og lukker ned for de ting, der ikke virker - eller ikke virker hurtigt nok. Og så er det også sådan, at når vi har fået folk i arbejde én gang, kan vi ikke få dem i arbejde en gang mere - altså vi kan ikke gentage det samme projekt en gang til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar for italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce