Annonce
Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Ledigheden i Middelfart Kommune er nu på tre procent, så for borgmester Johannes Lundsfryd Jensen er ambitionen at holde ledigheden på det niveau. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det seneste år har Middelfart Kommune oplevet den største procentvise vækst i antallet af jobs af alle landets kommuner. Ifølge borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S), skyldes det i høj grad et aktivt jobcenter.

Spørger man borgmesteren af Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (S), er væksten i antallet af jobs i det offentlige og i private virksomheder det seneste år et bevis på et sundt erhvervsklima og gode rammer for at drive virksomhed i kommunen.

- Det er glædeligt at se, at det er lykkes at skabe yderligere jobfremgang. Både her på det seneste, men også over længere tid. Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt, og omsætter det til at skabe jobs, siger han.

Selv peger han blandt andet på et aktivt jobcenter, der skræddersyer forløb til ledige, når bestemte brancher eller virksomheder efterspørger arbejdskraft. Jobcentret skanner også hele tide de ledige for at se, hvor der er muligheder for at skabe jobs.

- Det her er en udvikling, der har stået på i mange år. Jeg tror, at en af nøglerne i det her er at have et løbende godt samarbejdsklima. Det, vi kan gøre fra kommunal side, er, at vi kan hjælpe virksomhederne, når der opstår udfordringer. Det handler for eksempel om at have en fleksibel sagsbehandling, så man kan få svar i en fart, og når der er noget, der ikke kan lade sig gøre, så hjælper man hinanden med at finde en anden løsning, forklarer borgmesteren.

Annonce

Lav ledighed

Ledigheden i Middelfart Kommune er på tre procent. For at holde den lav, har kommunen altid ting i støbeskeen. Selv fremhæver Johannes Lundsfryd Jensen arbejdet med at få flygtningekvinder i arbejde.

- Lige nu har vi arbejdet meget på at få gjort flygtningekvinder jobparate, og vi er en af de kommuner i Danmark, der har størst andel af flygtningekvinder i job og beskæftigelse. Der har vi lavet forløb med et helhedssyn på, hvad der egentlig er vigtigst ved at være en del af det danske samfund.

Ledigheden i Middelfart Kommune har dog nået et punkt, hvor den ikke behøver komme længere ned.

- Nu har vi en ledighed, der er meget lav. Vores ambition lige nu er at holde en meget lav ledighed, for det er en gevinst for de mennesker, der er i arbejde, samt virksomhederne, der får arbejdskraft, og så er det en gevinst for Middelfart Kommune, pointerer Johannes Lundsfryd Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce