Annonce
Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Ledigheden i Middelfart Kommune er nu på tre procent, så for borgmester Johannes Lundsfryd Jensen er ambitionen at holde ledigheden på det niveau. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det seneste år har Middelfart Kommune oplevet den største procentvise vækst i antallet af jobs af alle landets kommuner. Ifølge borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S), skyldes det i høj grad et aktivt jobcenter.

Spørger man borgmesteren af Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (S), er væksten i antallet af jobs i det offentlige og i private virksomheder det seneste år et bevis på et sundt erhvervsklima og gode rammer for at drive virksomhed i kommunen.

- Det er glædeligt at se, at det er lykkes at skabe yderligere jobfremgang. Både her på det seneste, men også over længere tid. Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt, og omsætter det til at skabe jobs, siger han.

Selv peger han blandt andet på et aktivt jobcenter, der skræddersyer forløb til ledige, når bestemte brancher eller virksomheder efterspørger arbejdskraft. Jobcentret skanner også hele tide de ledige for at se, hvor der er muligheder for at skabe jobs.

- Det her er en udvikling, der har stået på i mange år. Jeg tror, at en af nøglerne i det her er at have et løbende godt samarbejdsklima. Det, vi kan gøre fra kommunal side, er, at vi kan hjælpe virksomhederne, når der opstår udfordringer. Det handler for eksempel om at have en fleksibel sagsbehandling, så man kan få svar i en fart, og når der er noget, der ikke kan lade sig gøre, så hjælper man hinanden med at finde en anden løsning, forklarer borgmesteren.

Annonce

Lav ledighed

Ledigheden i Middelfart Kommune er på tre procent. For at holde den lav, har kommunen altid ting i støbeskeen. Selv fremhæver Johannes Lundsfryd Jensen arbejdet med at få flygtningekvinder i arbejde.

- Lige nu har vi arbejdet meget på at få gjort flygtningekvinder jobparate, og vi er en af de kommuner i Danmark, der har størst andel af flygtningekvinder i job og beskæftigelse. Der har vi lavet forløb med et helhedssyn på, hvad der egentlig er vigtigst ved at være en del af det danske samfund.

Ledigheden i Middelfart Kommune har dog nået et punkt, hvor den ikke behøver komme længere ned.

- Nu har vi en ledighed, der er meget lav. Vores ambition lige nu er at holde en meget lav ledighed, for det er en gevinst for de mennesker, der er i arbejde, samt virksomhederne, der får arbejdskraft, og så er det en gevinst for Middelfart Kommune, pointerer Johannes Lundsfryd Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce