Annonce
Nyborg

Borgmester om kommunens rolle i debat om volden: Plads til forbedring

Kenneth Muhs (V) ærgrer sig over dele af debatten om Nyborg Vold. Men han er også med på, at sagen er en anledning til at se nærmere på den kommunale kommunikation. Foto: Vibeke Volder
Kenneth Muhs erkender, at lokalplaner ikke altid er for enhver at læse og forstå.
Annonce

Nyborg: Nyborgs byråd efterlyser i et åbent brev et større fokus på fakta i debatten om en lokalplan for kolonihavehusene og haverne på det gamle fæstningsanlæg Nyborg Vold.

Men der er ifølge borgmester Kenneth Muhs (V) også plads til forbedring, når det gælder kommunens måde at kommunikere med borgerne på.

Hvorfor har byrådet besluttet sig for at skrive et åbent brev. Det er ret usædvanligt?

- Det har vi, fordi vi har fulgt med i debatten om Nyborgs voldanlæg. Og byrådets partier er enige om, at det er vigtigt at få faglige og faktuelle oplysninger med i debatten. Hele udviklingen af både Nyborg Slot og voldanlægget er et enormt vigtigt projekt. Og der må ikke være noget, man skal være i tvivl om eller gætte sig til.

Men hvorfor har I ikke gjort det fra starten af?

- Man kan jo altid se bagud. Og her kan vi i hvert fald konstatere, at der er behov for noget kommunikation. Det er jo rigtig godt med debat. Men det er lidt ærgerligt, at dele af debatten ser bort fra fakta. Og jeg var da ved at falde ned af stolen, da jeg så, nogle mente, vi er i gang med at fælde alle træerne på volden.

Nu har Fyens Stiftstidende så oplyst om fup og fakta i den her sag. Men var det ikke kommunen, der burde have gjort det?

- Jo, men når vi sender en lokalplan ud i høring, er det jo fakta. Og det er altså ikke sådan, at vi hver gang sidder og vurderer, om der mon kommer en Facebookgruppe.

Du og jeg er vant til at læse den slags lokalplaner. Men for mange kan det være svært helt at forstå, hvad der står, og hvad konsekvenserne er?

- Bestemt, ja. Det er helt sikkert. Det kigger vi da også løbende på. Men her var der nok ikke nogen, der havde fantasi til at forestille sig, at lokalplanforslaget skulle blive til en debat om, at nu er Nyborg Kommune i gang med at ødelægge voldene.

Hvorfor er der et billede fra det helt ”nøgne” voldanlæg ved Kastellet i København i lokalplanen. Det har fået nogle til at tro, at Nyborg Vold også skal se sådan ud her?

- Billedet er lagt ind, fordi Kastellet er et eksempel på, hvordan det kan komme til at fremstå med skarpe kanter. Og hvis man havde forestillet sig, at vores volde kommer til at se sådan ud, kan jeg da godt forstå, nogle tror, træerne skal fældes. Men der kan jeg jo så sige igen, at det slet ikke er det, det handler om.

Byrådet efterlyser fakta i debatten. Men er den her sag ikke også et eksempel på, hvordan kommunens kommunikation efterlader plads til forbedring?

- Vi kan altid forbedre vores kommunikation. Det tror jeg, alle kan. Men nu var der så ikke lige nogen af os, der havde forudset, at der ville blive etableret en Facebookgruppe med titlen "Bevar Nyborgs volde". Og så skal jeg være ærlig at sige, at jeg godt kan blive noget udfordret af, at fakta forsvinder i debatten. Og det er også det, vi nu understreger som et samlet byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce