Annonce
Odense

Borgmester om festivalbøn: - Vi må ikke gamble med folkesundheden

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), krydser fingre for, at Tinderbox afholdes i 2021, men understreger, at der aldrig må gambles med folkesundheden. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) krydser fingre for, at det bliver sundhedsmæssigt forsvarligt at afvikle Tinderbox i 2021. Han håber også, at festivalerne og sundhedsmyndighederne får en tættere dialog.
Annonce

Brian Nielsen efterlyser politisk opbakning til festivalernes plan for afviklingen i 2021. Kan den politiske opbakning ikke opstå lokalt og vokse sig national?

- Både jeg og resten af byen bakker op om Tinderbox, som er en fantastisk festival, der samler byen og tiltrækker gæster langvejs fra. Under corona-krisen har jeg løbende haft kontakt til Tinderbox for at bakke op, og det vil jeg fortsætte med. Jeg håber virkelig, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at afvikle Tinderbox næste år, men det er sundhedsmyndighederne, som sammen med Christiansborg skal tage stilling til festivalernes planer for 2021.

Du omtaler en ”løbende kontakt” med festivalbranchen, kunne du ikke være bindeleddet mellem Tinderbox og kulturminister Joy Mogensen, I er trods alt fra samme parti?

- Jeg er ofte i dialog med ministre fra regeringen og drøfter selvfølgelig emner med betydning for Odense. Jeg synes, Tinderbox og de andre festivaler tydeligt signalerer et ønske om tættere dialog, og mon ikke de rette ministerier allerede har bemærket det ønske.

Hvad mener du om tiltagene og tanken om et corona-pas?

- Jeg håber, det kan lykkes på forsvarlig vis, men det er entydigt noget, sundhedsmyndighederne skal tage stilling til.

Festivalerne siger, at deres plan kan bruges på teatre og restauranter samt inden for sportens verden. Burde man ikke tage det mere seriøst fra politisk side?

- Alle relevante og gennemarbejdede planer og forslag skal selvfølgelig tages seriøst. Set med Odense-briller er jeg glad for, at Tinderbox har lagt sig i selen for at kunne afvikle en festival næste år, for det vil være et højdepunkt i byen, hvis det kan lade sig gøre. Og jeg understreger hvis, for folkesundheden er det vigtigste. Den må vi ikke gamble med.

Brian Nielsen udtaler, at flertallet af danske festivaler risikerer at lukke, hvis de ikke kan afholdes i 2021. Hvad tænker du om det scenarie?

- Det vil være ulykkeligt, hvis festivaler på stribe må dreje nøglen om. Fordi festivalerne samler titusindvis af glade mennesker på tværs af alle aldre og forskelligheder. Derfor håber jeg ikke, at det ender der.

Som landet ligger nu, tror du så, at Tinderbox løber af stablen til juni?

- Det kan jeg ikke vurdere. Men jeg håber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce