Annonce
Fyn

Borgmester og USA-kender om Joe Biden: - Jeg er spændt på, om han kan favne så bredt, uden at bukserne revner

Søren Steen Andersen var senest i USA med sin familie i 2019. 1988-89 var han highschool-elev i Monroe County i staten Ohio - i dag er han borgmester i Assens Kommune og følger ivrigt med i amerikansk politik. Selfie: Søren Steen Andersen
Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune, var highschoolelev i Ohio i 1988-1989 og har siden fulgt amerikansk politik med stor interesse. Han er spændt på, om Joe Biden kan formå at samle nationen.
Annonce

Tommerup: Når Joe Biden onsdag indsættes som præsident i USA, bliver det med Assens-borgmester Søren Steen Andersen som opmærksom tilskuer.

Venstreborgmesteren fra Vestfyn har en særlig forbindelse til USA, hvor han som ung var highschoolelev.

- Jeg skal selvfølgelig følge med i nyhederne, for det bliver meget specielt. Trump har sat trumf på sig selv ved at holde sig væk (fra indsættelsen, red.). Det er netop statsmandskab at række hånden frem og ønske held og lykke til sin efterfølger. Men det ser man ikke nu, lyder det fra Søren Steen Andersen, der i 1988-1989 var highschool-elev i Monroe County i staten Ohio.

Siden har han fulgt amerikansk politik tæt og har besøgt landet otte gange. Senest sammen med sin familie i 2019.

Annonce

Helt ude i hampen

Da den amerikanske kongres 6. januar blev stormet, fulgte Søren Steen Andersen nyhedsstrømmen fra USA via skærmen.

- Det er udkrystalliseringen af et land, som er splittet. Det, der er sket, er helt ude i hampen og viser, hvor galt det kan gå, og hvor meget man kan tage fejl, konstaterer Søren Steen Andersen, som er kritisk overfor afgående præsident Donald Trump.

- Han lyver så hurtigt, som en hest kan rende. Det kan lade sig gøre, fordi medierne ikke har en public service-forpligtelse, som de har herhjemme, mener han.


Jeg er spændt på, om han kan favne så bredt, uden at bukserne revner. Der er demokrater på yderste venstre fløj, der har forventninger til ham og samtidig en stor gruppe af amerikanere, der føler sig overset.

Søren Steen Andersen, borgmester og USA-kender


Søren Steen Andersen håber derfor, at det vil lykkes for Joe Biden at samle sin nation. Men det kan blive svært:

- Jeg er spændt på, om han kan favne så bredt, uden at bukserne revner. Der er demokrater på yderste venstre fløj, der har forventninger til ham og samtidig en stor gruppe af amerikanere, der føler sig overset, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce