Annonce
Odense

Borgmester og rådmand: Børn og medarbejderes sundhed er førsteprioritet

Der var ikke meget konkret at hente til tirsdagens pressemøde foran rådhuset. Borgmester Peter Rahbæk Juel og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen afventer KL og sundhedsmyndighedernes retningslinjer, inden de melder ud, hvordan skoler og dagtilbud genåbner efter påske. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det vigtigste er, at det foregår sundhedsmæssigt forsvarligt, siger borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmand Susanne Crawley Larsen, der afventer sundhedsmyndighedernes retninglinjer, inden de melder mere ud om skoler og dagtilbuds gradvise genåbninger.
Annonce

Påsken er aflyst for en del af Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, der skal organisere, at godt halvdelen af kommunens skolebørn og alle børn i dagtilbud kan komme i skole eller pasningstilbud igen efter påske.

Hvordan det hele kommer til at foregå ved forvaltningen ikke endnu, men senest mandag - anden påskedag - vil alle forældre have fået besked om, hvad der skal ske for deres barn. Beskeden får forældre via de digitale portaler "Aula" eller "Mit Barn".

Det fremgik af et pressemøde foran Odense Rådhus tirsdag eftermiddag med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og børn- og ungerådmand Susanne Crawely Larsen (R).

- Vi er gået ind i en ny fase nu, og genåbningen af skoler og dagtilbud bliver en vanskelig opgave for kommunen. Vi skal nu sikre, at det kommer til at foregå på en god, forsvarlig og tryg måde. Både for børnene, deres forældre og personalet, understregede Rahbæk Juel indledningsvist.

I Odense Kommune er der 35 skoler og 130 børnehuse, der alle har helt forskellige forhold, som der skal tages højde for, når man organiserer, i hvilket tempo og på hvilken måde børnenes tilbagevenden skal foregå. Derfor kan alle forældre ikke forvente, at deres børn kan komme i skole eller dagtilbud lige efter påske, lod rådmanden og borgmesteren forstå.

- Vi vil nøje følge de foreskrifter, der bliver udstukket og i den sammenhæng er det ikke vigtigt, hvilken dato vi er klar, men vigtigere er det, at det foregår sundhedsmæssigt forsvarligt, sagde Rahbæk Juel.

Den skole, dagplejen eller børnehuset, som børnene vender tilbage til, vil ikke være den samme, pointerede borgmesteren.

- Der vil være nogle krav omkring afstand, diktaten skal måske lave i sportshallen og matematikken udenfor. Der vil være ekstra fokus på hygiejne. Det vil kræve noget særligt af os alle, og jeg vil gerne opfordre alle forældre til at tage positivt imod genåbningen og personalet, tilføjede han.

- Jeg vil bare lige sige, at du gør det godt, sagde en forbipasserende cyklist til borgmesteren, der sammen med børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen stillede op til pressemøde om genåbningen af skoler og dagtilbud. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Klare retningslinjer

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen lagde ved pressemødet ikke skjul på, at en meget stor opgave venter for Børn- og Ungeforvaltningen, men understregede ligesom borgmesteren, at medarbejdernes og børnenes sundhed kommer i første række.

- Odense Kommune har fået en kæmpe opgave, og der er mange spørgsmål fra forældre, medarbejdere og børn, men vi kan ikke svare på så mange af dem endnu. Vi må afvente de præcise retningslinjer, lød det fra rådmanden.

Hun håber, at retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne bliver præcise og helt klare, sagde hun:

- Det er vigtigt for både børn, forældre og medarbejdere, at der ikke er noget, der bliver overladt til den enkelte at fortolke.

Særligt de sociale medier har det seneste døgn flydt over med bekymrede ytringer fra forældre, der ikke har lyst til at sende deres børn i skole eller i daginstitution af frygt for corona-smitten, og det er helt forståeligt, mente både rådmand og borgmester.

- Indtil nu har det hele jo handlet om at beskytte og undgå smitte, og nu skal man pludselig det modsatte. Men jeg tror nu, at de fleste også kan forstå, at det er vigtigt, at vi gradvist vender tilbage med små skridt, sagde Rahbæk Juel.

- Det er vores opgave at sikre, at det bliver så trygt som muligt at sende sit barn tilbage i dagtilbud eller skole. Samtidig skal vi huske, at hvis man er særlig udsat, så er det en gyldig grund til at holde sit barn hjemme, påpegede Susanne Crawley Larsen.

- Vores absolutte første prioritet er børnenes og medarbejdernes sundhed, lød det fra rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Susanne Craweley Larsen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce