Annonce
Nyborg

Borgmester og eksminister i skriftlig nærkamp

Mai Mercado (K) og Kenneth Muhs (V) støtter begge byggeriet af et sundhedshus på en grund ved Storebæltsvej. Til gengæld er de rygende uenige om et butiksbyggeri lidt længere ude af vejen. Foto: Carsten Olsen
Det "stritter" på de konservatives gruppeformand på Christiansborg, når Nyborgs borgmester fastholder byggeri på Lynfrost-grunden.
Annonce

Nyborg: De mener begge, det bedste ville være at få renset op på Lynfrost-grunden.

Men det er stort også det eneste, det konservative folketingsmedlem og tidligere minister Mai Mercado og borgmester Kenneth Muhs (V) kan enes om i debatten om Nyborgs mest omtalte giftgrund.

For når det kommer til spørgsmålet om, hvem der har ansvaret for at få ryddet op, og hvor regningen skal sendes hen, har de to indledt en nærkamp på læserbreve.

Og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Annonce

- Jeg er bare ikke enig

Mai Mercado er gruppeformand for de konservative på Christiansborg og folketingskandidat i Nyborgkredsen.

Og, som hun siger, så "stritter det på mig, når man vil bebygge en giftgrund med erhverv".

- Jeg er bare ikke enig i, at man skal bygge på en forurenet grund. Og det er virkelig ærgerligt, at man ikke tager det ansvar lokalt, for man kan jo bare vente med at bygge, til man har fundet en løsning, siger Mai Mercado til Fyens Stiftstidende.

Det er borgmester Kenneth Muhs til gengæld ikke enig med Mai Mercado i.

Han mener ikke, kommunen kan påtage sig ansvaret for en oprensning og en regning på et formentlig trecifret millionbeløb.

- Hvis Mai Mercados og dermed også de konservatives holdning bliver til ny politik i Danmark, vil samtlige kommuner i Danmark stå med enorme regninger, påpeger Kenneth Muhs.

Han vil nu tage sagen op i Kommunernes Landsforening, hvor han er næstformand i Miljø- og Forsyningsudvalget.

Kenneth Muhs mener, staten - og dermed Folketinget - må skaffe pengene, hvis der skal renses op på Lynfrost-grunden.

Dén køber Mai Mercado imidlertid ikke.

- Kenneth Muhs skal ikke udskrive en regning til mig, bare fordi han vil bygge på en forurenet grund og er optaget af kortsigtet profit. Til syvende og sidst er det kommunen, somn skal give tilladelsen til byggeriet, så kommune står efter min opfattelse med et kæmpe ansvar, mener hun.

Indtil videre har Nyborg Kommune sendt et lokalplanforslag, der skal bane vejen for butiksbyggeriet på Lynfrost-grunden, i offentlig høring.

Høringsfristen udløber 31. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce