Annonce
Nyborg

Borgmester og eksminister i skriftlig nærkamp

Mai Mercado (K) og Kenneth Muhs (V) støtter begge byggeriet af et sundhedshus på en grund ved Storebæltsvej. Til gengæld er de rygende uenige om et butiksbyggeri lidt længere ude af vejen. Foto: Carsten Olsen
Det "stritter" på de konservatives gruppeformand på Christiansborg, når Nyborgs borgmester fastholder byggeri på Lynfrost-grunden.

Nyborg: De mener begge, det bedste ville være at få renset op på Lynfrost-grunden.

Men det er stort også det eneste, det konservative folketingsmedlem og tidligere minister Mai Mercado og borgmester Kenneth Muhs (V) kan enes om i debatten om Nyborgs mest omtalte giftgrund.

For når det kommer til spørgsmålet om, hvem der har ansvaret for at få ryddet op, og hvor regningen skal sendes hen, har de to indledt en nærkamp på læserbreve.

Og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Annonce

- Jeg er bare ikke enig

Mai Mercado er gruppeformand for de konservative på Christiansborg og folketingskandidat i Nyborgkredsen.

Og, som hun siger, så "stritter det på mig, når man vil bebygge en giftgrund med erhverv".

- Jeg er bare ikke enig i, at man skal bygge på en forurenet grund. Og det er virkelig ærgerligt, at man ikke tager det ansvar lokalt, for man kan jo bare vente med at bygge, til man har fundet en løsning, siger Mai Mercado til Fyens Stiftstidende.

Det er borgmester Kenneth Muhs til gengæld ikke enig med Mai Mercado i.

Han mener ikke, kommunen kan påtage sig ansvaret for en oprensning og en regning på et formentlig trecifret millionbeløb.

- Hvis Mai Mercados og dermed også de konservatives holdning bliver til ny politik i Danmark, vil samtlige kommuner i Danmark stå med enorme regninger, påpeger Kenneth Muhs.

Han vil nu tage sagen op i Kommunernes Landsforening, hvor han er næstformand i Miljø- og Forsyningsudvalget.

Kenneth Muhs mener, staten - og dermed Folketinget - må skaffe pengene, hvis der skal renses op på Lynfrost-grunden.

Dén køber Mai Mercado imidlertid ikke.

- Kenneth Muhs skal ikke udskrive en regning til mig, bare fordi han vil bygge på en forurenet grund og er optaget af kortsigtet profit. Til syvende og sidst er det kommunen, somn skal give tilladelsen til byggeriet, så kommune står efter min opfattelse med et kæmpe ansvar, mener hun.

Indtil videre har Nyborg Kommune sendt et lokalplanforslag, der skal bane vejen for butiksbyggeriet på Lynfrost-grunden, i offentlig høring.

Høringsfristen udløber 31. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce