Annonce
Odense

Borgmester melder ud om fjernvarmesalg tirsdag morgen

Energi Fyn har tilbudt at købe Fjernvarme Fyn for 900 millioner kroner. Arkivfoto: Simon Troejgaard Jepsen
Odenses borgmester vil i morgen tidlig fortælle byrådets øvrige partier, hvordan Socialdemokratiet stiller sig omkring salget af Fjernvarme Fyn. Det oplyste borgmester Peter Rahbæk Juel på et pressemøde sidst på formiddagen mandag.
Annonce

Odense: Hvordan stiller socialdemokraterne og byens borgmester sig til Energi Fyns tilbud om at købe Fjernvarme Fyn? Et køb hvor overskuddet er tiltænkt en stor rolle i finansieringen af en kæmpe investeringsplan i Odense Kommune på 1,8 millioner kroner.

Holdningen til salget har været det helt store spørgsmål i odenseansk politik. Og svaret kommer tirsdag morgen. På et pressemøde mandag sidst på formiddagen sagde borgmesteren følgende:

- Vi har nu fået sikkerhed for, at fjernvarmeprisen ikke stiger,og at Fjernvarme Fyn bliver på fynske hænder. vi kan ikke bede Energi Fyn om mere nu. Jeg vil i morgen tidlig fremlægge min plan for en samlet finansiering af de 1,8 milliarder kroner til renovering, modernisering og nybyg på velfærdsområdet i Odense Kommune.

Borgmesteren udtalelser kommer efter, at Energi Fyn mandag kom med yderligere garantier for, at fjernvarmen prisen holder sig i ro, og at byrådet i Odense skal spørges, hvis en fusion kunne komme på tale.

Energi Fyn har tilbudt at købe Fjernvarme Fyn for 900 millioner kroner. Et salg som kan give 524 millioner kroner til kommunekassen i Odense, når der er betalt afgift til staten og Nordfyns Kommune har fået sin lille andel.

Det har været planen, at provenuet på de godt 500 millioner kroner fra et salg af Fjernvarme Fyn skulle indgå i finansieringen af en 1,8 milliarder kroner stor plan for renovering, modernisering og nybyg på velfærdsområdet i Odense Kommune.

Indtil videre er SF og De Radikale de eneste i Odense Byråd, som har tilkendegivet, at de vil være indstillet på at tage imod købstilbuddet fra Energi Fyn.

Enhedslisten er imod. Det samme er Venstre og Konservative. Dansk Folkeparti har meddelt, at partiet vil lade medlemmerne afgøre sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce