Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgmester med store pengekvaler: Christiansborg, giv os en reform, så borgerne kan få stabil service

Hans Stavnsager (S) appellerer til at kommunerne får en udligningsreform. Arkivfoto: Laust Jordal

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune har tager hul på forhandlingerne om næste års kommunale budget. Det bliver en barsk affære.

Faaborg-Midtfyn: De to seneste dage har Faaborg-Midtfyns politikere været samlet for at diskutere kommunens budget for 2019. Seminaret skyder officielt forhandlingerne om næste års budget i gang, og forårets kuldsejlede reform af udligningssystemet betyder, at det er en svær politisk opgave, der ligger foran kommunalbestyrelsen. Sådan skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Efter år med tilbagegang i befolkningstallet har vi vendt udviklingen. Vi får flere borgere, vi har vækst i antallet af hushandler, og vi er blandt de kommuner i landet, hvor boligpriserne stiger mest. Vi er med andre ord rigtig godt på vej i forhold til den positive udvikling, vi ønsker at skabe, siger borgmester Hans Stavnsager.

Men økonomisk er kommunen blevet straffet for, at der er kommet flere borgere i kommunen.

- Et udskældt kriterium i udligningssystemet, som Folketinget ikke kunne enes om at reformere, betyder, at vi alligevel mangler 46 mio. kroner for at få næste års budget til at hænge sammen. Så det er en svær opgave, vi har taget hul på, siger Hans Stavnsager i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg vil endnu en gang komme med en opfordring til Folketinget om at se på udligningssystemet. Hvis Christiansborg ønsker at gøre noget for den kernevelfærd, vi leverer i kommunerne, så giv os en udligningsreform, hvor vi ved, hvad vi har med at gøre fra år til år. Det vil give mere stabilitet i vores service til borgerne.

Annonce

Besparelser nødvendige

Det er ikke kun budgettet for 2019, der giver kommunalbestyrelsen hovedbrud. Også i de følgende år er der stor usikkerhed om rammerne for kommunens økonomi, pointerer Hans Stavnsager.

- Vi forventer, at vi også i 2020 vil have udfordringer, så vi er nødt til at bringe besparelser i spil. Vi kommer til at gøre nogle ting, der vil gøre ondt. Både på os og på borgerne.

Borgmesteren lægger vægt på, at den langsigtede strategi for at skabe en positiv udvikling i kommunen skal fortsætte.

- Vi har arbejdet målrettet på at skabe en positiv udvikling, og resultaterne er begyndt at vise sig. Vi er to tredjedele over vadestedet, og selv om den nuværende økonomiske situation har givet os våde fødder, er det vigtigt, at vi fortsætter fremad i stedet for at gå tilbage. Vi er i en situation, hvor vi naturligvis vil være forsigtige med at starte nye ting op. Men vi skal have modet til at fortsætte de ting, som vi har sat i gang, og som allerede har vist en god effekt, siger Hans Stavnsager.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce