Annonce
Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Middelfart Kommunes borgmester Johannes Lundsfryd (S) giver her et indblik i, hvordan situationen i forhold til coronavirus ser ud fra hans skrivebord. Foto: Middelfart Kommune
Der arbejdes nu på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver, oplyser Johannes Lundsfryd.

Nordvestfyn: De mange udfordringer og ændringer skabt af coronavirussen håndteres vidt forskelligt fra land til land, ligesom udfordringerne er anerledes fra kommune til kommune i Danmark.

I Middelfart Kommune arbejder man ud fra flere scenarier, hvor kun fremtiden ved, hvilke bliver til virkelighed.

Det forklarer borgmester Johannes Lundsfryd (S).

- Vi er nu i en situation, hvor jeg tænker, at der er styr på det, hvad angår beredskab i tilfælde af, der kommer mange indlæggelser og syge. Samtidig kører alt, hvad der hedder fjernundervisning og behandling af byggetilladelser. Der er ved at indtræde en ny form for normal på en lang række af de store driftsområder. Og så er vi øjeblikket i gang med at forberede en langsom genåbning af samfundet, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce

Genåbning af kulturområdet

For nylig deltog knap 7200 i Strandvejsløbet, der i år foregik digitalt. Det er ekstremt vigtigt med den slags initiativer, påpeger Johannes Lundsfryd, der opfordrer til, at der kommer mange flere af den slags.

- Noget af det, jeg sidder og arbejder med lige nu, er en genåbning af kulturområdet. Vi har brug for at være fælles om oplevelser. Mange sidder hver for sig, og mange sociale aktiviteter er ikke mulige lige nu. Derfor bruger folk mere tid i eget selskab, hvilket også kan være fint, men mange savner at være fælles. Derfor tager vi nogle initiativer de kommende uger.

- Sammen med musikskolen lanceres nogle aktiviteter omhandlende fællesskab og sang. Vi arbejder lige nu med biblioteket om at lancere tiltag, der skal skabe mere fællesskab omkring at læse bøger, og vi kommer til at lancere tiltag med nogle af idrætsforeningerne om fællesskab og bevægelse, afslører borgmesteren.

Arbejdes på flere genåbninger

For nylig genåbnede genbrugspladserne, og andre genåbninger kan være på vej.

- Jeg ved, der bliver arbejdet på at se på dele af bustrafikken. Men det er meget dirigeret ovenfra, hvad der skal åbne og ikke åbne. Men vi gør os klar til forskellige scenarier, så vi kan rykke hurtigt, når det bliver muligt at åbne. For eksempel hvis der bliver åbnet for, at de ældste elever kan gå i skole og tage deres afgangsprøve, er det vigtigt, vi er klar til det, siger Johannes Lundsfryd.

Hjemsendt med nye opgaver

Middelfart Kommune har i skrivende stund hjemsendt 1275 medarbejdere.

- Næsten alle arbejder. Der var nogle enkelte grupper i begyndelsen, der ikke kunne arbejde eksempelvis rengøringspersonale og dele af entreprenørgården, men de har været på arbejde igen i en uge nu. Der bliver slået græs på fodboldbanerne, gjort rent på skolerne og den slags opgaver. Langt de fleste hjemsendte er undervisere, som er i fuld gang med fjernundervisning. Og sagsbehandlere i fuld gang med at behandle sager. Vi har bestræbt os på, at alle er i gang i så vidt et omfang, det er muligt, siger Johannes Lundsfryd.

Han tilføjer, at bliver ført statistik på, hvor mange sager der bliver åbnet, hvor mange byggesager bliver behandlet og flere andre ting, og at aktivitetsniveauet faktisk er nogenlunde, som det plejer at være.

Sygefravær under kontrol

Borgmesteren har hørt historier fra Aarhus og andre steder om, hvor hurtigt en gruppe medarbejdere kan blive smittet på én og samme tid, hvilket endnu ikke har været tilfældet i Middelfart Kommune.

- Vi har et sygefravær, der er en lille smule højere sammenlignet med samme uge sidste år, men det er marginalt og ikke alarmerende på nogen måde, forsikrer Johannes Lundsfryd.

Intern jobbank

Kommunen har oprettet en intern jobbank, hvor ansatte har kunnet melde sig og sige, at de gerne ville bidrage med noget andet, end det de plejer.

- Der er 236 medarbejdere, der har meldt sig til jobbanken. Mange er inden for sundhedsområdet. En del af dem er allerede oplært og klar til at udfylde nye funktioner. Hvis det bliver meget aktuelt, er det vigtigt, at de er klar til at træde til ikke med tre dages varsel, men med én times varsel.

- Og så er der er mange, der siger, at selvom det er påske, og de har ferie, så er man velkommen til at ringe, siger Johannes Lundsfryd.

Ekstern jobbank

Kommunen har også opfordret folk udefra til at melde sig i en ekstern jobbank, hvilket 102 ind til nu har gjort.

- Af dem er foreløbig 17 blevet ansat som timevikarer. Dermed er de klar, hvis behovet opstår, til at tage timer på bosteder, plejehjem, i sygeplejen og i hjemmeplejen. Lige nu vurderer vi, det er nok, men det kommer meget an på, hvordan situationen udvikler sig, siger borgmesteren.

Desuden har jobcentret scannet alle ledige i forhold til ansættelser på ældreområdet og i sygeplejen og har fundet 14 mulige kandidater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce