Annonce
Sydfyn

Borgmester maner til ro: Kun to er smittet med coronamutation

Borgmester i Svendborg Kommune, Bo Hansen (S), er overrasket over den store pressedækning, Svendborg var centrum for mandag. Der er trods alt kun to, der er smittet, fortæller han. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Gårsdagens pressedækning af Svendborg var lige omfattende nok, mener borgmester. Ifølge ham er der indtil videre kun to, der er bekræftet positive med coronamutationen, der i går var skyld i, at hele landets øjne var rettet mod Svendborg.

Svendborg: Både Danmarks Radio og TV2 lagde i går, mandag, vejen forbi Svendborg, da det kom frem, at en coronamutation er på spil i byen. Det var måske lige voldsomt nok, mener Bo Hansen (S), der er borgmester i Svendborg Kommune.

- Jeg var meget overrasket over pressen i går, for vi har trods alt kun to, som vi ved, er smittet med mutationen, siger han.

Hvad skete der?

Mandag gik både Svendborg Kommune, Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Syddanmark i beredskab, da det i weekenden blev opdaget, at der var en mutation i Svendborg. Hvilken mutation, der er tale om, vides endnu ikke.

I weekenden sørgede kommunen for at kontakte forældrene til elever i fire klasser fra Nymarkskolen og Ørkildskolen. Eleverne blev sendt i isolation, fordi de var nære kontakter til én, der havde været i nær kontakt med en smittet.

Mandag gik det så for alvor løs. Fem medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed gik rundt i området, hvor smitten er koncentreret, og bankede på dørene med en opfordring til at lade sig teste. Region Syddanmark stillede med først en mobil PCR-testenhed og senere to, og samtidig gik Svendborg Andels-Boligforening i gang med hovedrengøring af alle trappeopgange i boligblokkene i Byparken og på Marslevvej.

Samtlige borgere i Svendborg blev desuden opfordret til at lade sig teste.

De fleste af landets medier dækkede situationen.

Annonce

Syv smittet det seneste døgn

Hver morgen får Bo Hansen nogle tal ind af døren, som fortæller, hvor mange der er blevet registreret positiv med coronavirus siden dagen før. Mandag blev syv testet positiv, men Bo Hansen mener ikke, at det tal er så meget anderledes end andre dage.

- Vi ved ikke, hvor mange af de syv der er testet falsk positiv, men overordnet er det egentlig ikke flere, end vi i gennemsnit har om dagen, konstaterer han.

Skulle smitten vise sig at eksplodere i Svendborg, så er der også råd for det. Borgmesteren fortæller, at kommunen kan hjælpe folk med at isolere sig, hvis de ikke selv har mulighed for det. For eksempel, hvis de bor sammen med andre mennesker.

- Vi har nogle isolationsfaciliteter i Odense, som vi kan stille til rådighed, hvis man ikke kan lade sig isolere. Der har ikke været stort run på det, og det er der heller ikke noget, der tilsiger, at der skal være nu, forklarer han.

Annonce

Svendborgenserne skal fortsætte den gode stil

Selvom Svendborg nu har en høj incidens - antal smittede per 100.000 borgere - på lige over 100, ser Bo Hansen alligevel sit snit til at rose svendborgenserne. Han synes nemlig, at borgerne i Svendborg er gode til at blive testet og passe på hinanden.

- Noget af det, jeg synes, er så fint, er, at folk er rigtig gode til at gøre hinanden opmærksomme på det. Det gjorde mig glad at se, at der var nogle lange køer ved kviktestcentrene i går, meddeler han.

- Vi får styr på det her, for vi er ret gode til at lade os teste og være disciplinerede.

Annonce
Annonce
Annonce