Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgmester må løbe linen ud

16-årig pige fik kun tilbudt skoleophold, viser kommunalt notat,

Annonce

FAABORG-MIDTFYN: Meget tyder nu på, at borg mester Bo Andersen må løbe linen ud, klage til TV 2 og derefter gå til pressenævnet, hvis han vil have sin forvaltning renset for anklager om, at kommunen gjorde for lidt, før den 16-årige Nanna Svendsen i oktober sidste år begik selvmord. Et springende punkt i diskussionen mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og tv-udsendelsens Praxis' redaktør Erling Groth er, hvorvidt Nanna Svendsen, mens pigen havde det skidt, blev tilbudt ophold på en døgninstitution eller fik tilbud om et skoleplads på samme, nemlig den tidligere amtsinstitution Møllebakken, der nu hører under Region Syddanmark. På Møllebakken har man psykologisk og pædagogisk ekspertise til at håndtere børn og unge med svære psykiske problemer.

Børnefagchef, Jørgen Kyed siger, at kommunen tilbød Nanna døgnophold på institutionen, mens Erling Groth påpeger, at kommunen selv i et notat skriver, "Nanna skrives ind på skolen som dagelev" og at "det kan håbes, at mor går med til skoletilbuddet, og at vi derved senere kan sluse Nanna ind med fuldt ophold på Møllebakken".

Dermed finder Groth umiddelbart ikke grundlag for at berigtige, hvad der blev sagt i udsendelsen, nemlig at der kun var tale om et skoletilbud, og får Bo Andersen ingen berigtigelse og beklagelse, har han sagt, at han vil gå til Pressenævnet.

Jørgen Kyed siger til Fyns Amts Avis, at Møllebakken er et pakketilbud, altså en døgnplads, og påpeger, at notatet viser, at kommunen var parat til, at yde Nanna den fornødne hjælp, uanset prisen. Han anfører videre, at han har en mail fra Nannas mor, Susanne Svendsen, hvor moderen selv nævner døgnopholdet, som hun dog ikke var interesseret i.

- Den mail har jeg ikke set, men Jørgen Kyed har lovet at sende den, så bolden ligger nu hos Faaborg-Midtfyn Kommune, siger Erling Groth, redaktøren på udsendelsen Praxis, der blev vist på TV 2 tirsdag aften.

Susanne Svendsen har selv overfor Fyns Amts Avis afvist, at datteren fik tilbudt døgnophold, men for hende er det heller ikke afgørende. Moderen havde foretrukket, at Nanna Svendsen kunne fortsætte hos den psykolog hun gik hos, før hun blev indlagt på børnepsykiatrisk afdeling ved OUH, og det tilbud blev først iværksat få dage før, Nanna Svendsen tog sit eget liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce