Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt skattecenter: 125 statslige arbejdspladser er på vej til Ringe

125 ansatte i Skat skal fremover have arbejdssted i bygningen på Bygmestervej 23A i Ringe. Foto: René Johansen
Fire nye skattecentre er på vej, og det ene placeres i Ringe. Det betyder, at 125 statslige arbejdspladser rykker til byen.

Ringe: For en måned siden kunne vi fortælle, at 125 arbejdspladser var på vej ind i den tidligere jobcenterbygning på Bygmestervej 23A.

Det ligger nu fast, at det bliver Skat, der rykker ind på stedet, og det er en nyhed, som får det store smil frem hos borgmester Hans Stavnsager (S).

- Det er en fantastisk nyhed, og det er noget, som jeg har kæmpet for i lang tid. Det er dejligt, at det nu lykkes. 125 arbejdspladser er virkelig meget, og det er sådan en type arbejdspladser, vi ikke har så mange af i kommunen, så også i det lys er det supergodt, lyder det fra en glad borgmester.

Annonce

Presset på

Faktisk slog Stavnsager på tromme for at få de statslige arbejdspladser til kommunen for flere år siden. Det var i forbindelse med et besøg af Mette Frederiksen i Faaborg.

Borgmester Hans Stavnsager (S) har svært ved at få armene ned efter meldingen om, at Ringe får et skattecenter. Arkivfoto: Hung Tien Vu

- Dér fik jeg overbevist hende om, at det var i Faaborg, at hun skulle lancere ideen om otte skattecentre med i alt 1000 medarbejdere. Siden har hun nok ment, at jeg har været en pestilens, for jeg har i tide og utide gjort opmærksom på, at når idéen blev lanceret her, var det også naturligt, at vi fik et, forklarer Hans Stavnsager.

- Så der er presset meget på - det er der også fra andre sider, men det er en sag, jeg har brugt meget tid på, påpeger borgmesteren.


Forhåbentlig er der mange af de 125 ansatte plus familier, som vil bo i vores kommune. Så vi går nu i gang med at få lavet et grundigt velkomstprogram sammen med lokalrådene.

Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn


Skattecentret i Ringe er ét af fire nye af slagsen. Også i Svendborg kan man glæde sig over at få et skattecenter, mens de to andre placeres i Slagelse og Frederikshavn.

Ifølge formanden for Folketingets skatteudvalg, Bjørn Brandenborg (S), åbner Ringe og Slagelse i 2022, mens de to andre åbner i 2023. Det er dog endnu ikke besluttet hvilke opgaver, der skal løses de enkelte steder.

- Jeg er rigtig glad for, at der kommer 250 arbejdspladser til det midt- og sydfynske. Det er opgaver, som både Ringe og Svendborg kommer til at klare godt, og det er også steder, der tidligere har meldt sig på banen til at kunne løse opgaven. Svendborg har i forvejen nogle skattearbejdspladser, og Ringe har en god placering i forhold til at kunne rekruttere nye skattemedarbejdere uden for de fire største byer, siger Bjørn Brandenborg.

- Helt overordnet er min ambition, at vi skal have flere statslige arbejdspladser til Sydfyn, og derfor er jeg glad for, at vi kan levere her, og så er vores skattevæsen bare ikke noget, vi kan spare på for at få kortsigtede effektiviseringer og optimeringer. Det er vigtigt, at vi har nok folk til at holde øje med dem, der vil snyde og svindle med fælleskabskassen, påpeger han.

Annonce

Kæmpe stort

Først i denne uge fik Hans Stavnsager endelig bekræftet, at de statslige arbejdspladser lander i Ringe.

- Forhåbentlig er der mange af de 125 ansatte plus familier, som vil bo i vores kommune. Så vi går nu i gang med at få lavet et grundigt velkomstprogram sammen med lokalrådene, siger Stavnsager.

Lige nu er en større renovering og ombygning i gang for at gøre plads til de nye folk på Bygmestervej. Arbejdet blev sat i gang her i foråret, da lejeaftalen blev underskrevet, og indehaveren af bygningen, Anders Sørensen, har tidligere nævnt, at arbejdet nok løber op i et tocifret millionbeløb.

- Det har været spændende, men også nervepirrende. Vi har skullet vise, hvordan vi kan modsvare de krav, som der stilles, og derfor har vi været meget i dybden, inden lejekontrakten blev underskrevet. Jo flere penge man bruger, jo mere nervøs bliver man for, om det falder på plads, siger Anders Sørensen, som har ingeniørvirksomheden Niras og Trimmet Tegnestue til at styre projektet.

Anders Sørensen, indehaver af Bygmestervej 23A i Ringe, glæder sig over, at 1. og 2. salen bliver et skattecenter. Arkivfoto: René Johansen

Anders Sørensen købte bygningen for cirka tre år siden og var i gang med at skabe et kontorfællesskab på førstesalen. Her var 12-14 lejere på plads, da den nye mulighed bød sig.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har arbejdet med at finde retningen for ejendommen. Jeg har været ret glad for det kontorfællesskab, og der var også en pæn søgning, men jeg har godt vidst, at jeg havde en udfordring i forhold til resten af bygningen, siger Anders Sørensen.

Annonce

Kommer til sin ret

Det var en annonce fra et større ejendomsmæglerfirma, som Anders Sørensen reagerede på i det tidlige forår 2020. Her søgte man mulige lokationer i hele landet til en unavngiven lejer. Den unavngivne lejer var Bygningsstyrelsen, der er ejendomsvirksomhed og bygherre for staten.

- Jeg er glad for, at jeg faldt over den annonce, smiler Anders Sørensen, der glæder sig på egne, men også byens vegne.

- Bygningen bliver nu opdateret og kommer til sin ret igen med alle de her arbejdspladser. Jeg er megastolt, og man må da også kigge ind i, at det her kaster noget bosætning af sig, bemærker Anders Sørensen.

Borgmester Stavnsager håber og tror på mere end bosætning.

- Det sender også et signal til virksomheder om, at vi er en kommune, hvor man godt kan have store arbejdspladser, fastslår han.

Det er 1. og 2. salen, som Skats medarbejdere rykker ind i. I stueetagen vil møbelforretningen Biva stadig holde til.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Debat

Broen kan blive en unik cykeldestination

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Annonce