Annonce
forside

Borgmester jubler over forslag om styrelse til Svendborg

Svendborg: Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) har længe drømt om at få Søfartsstyrelsen til Svendborg.

Annonce

Mandag rykkede drømmen et skridt nærmere virkeligheden, da hans eget parti, Venstre, lancerede en kampagne for statslige arbejdspladser uden for København, og folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt foreslog, at Søfartsstyrelsen flytter til Svendborg.

Det vækker begejstring hos borgmesteren i det sydfynske.

- Det er sød musik i mine ører, siger han om forslaget.

- Det er jo det, der skal til. At det kommer på dagsordenen, og at man som christiansborg-politiker begynder at tale om det som en mulighed og også forhåbentlig giver nogle tilsagn om, at man vil undersøge mulighederne for det. Så har vi jo også noget efterfølgende at følge op på, siger han.

Annonce

Opbakning fra S

På den anden side af midten i Svendborg byråd kan gruppeformand Bo Hansen (S) da heller ikke finde noget at være uenig med borgmesteren i, hvad nye statslige arbejdspladser uden for København angår, og i særdeleshed Søfartsstyrelsen i Svendborg.

- Det kan jeg kun være positiv over for. Lars Erik og jeg kan helt sikkert finde sammen om mange ting på det her område, siger Bo Hansen.

Svendborg Kommune sidder allerede i organisationerne "Danmark på vippen" og "Staten i hele Danmark", hvor den sammen med andre kommuner arbejder for statslige arbejdspladser vest for hovedstaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce