Annonce
forside

Borgmester i brugsen efter brunsviger: Mundgodt til gazellevirksomhed

Dencam har fart på og er nu Syddanmarks hurtigst voksende fremstillingsvirksomhed. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Borgmester tog forbi Dencam med mundgodt efter virksomhedens sejr i vækstkonkurrence

Rudkøbing: De medarbejdere på Dencam i Rudkøbing, der var på arbejde torsdag, skulle nok skrubbe en ekstra gang med tandbørsten før sengetid. For der var mundgodt i løbet af arbejdsdagen.

Onsdag var Dencam af dagbladet Børsen blev kåret som såkaldt gazellevirksomhed for Region Syddanmark. Gazelle er en betegnelse for virksomheder, som vokser hurtigt i en periode, og Dencam er den hurtigst voksende fremstillingsvirksomhed i vores del af landet.

Dencam har siden 2014 haft en vækst på 647 procent.

Borgmester Tonni Hansen (SF) ville gerne på Langeland Kommunes vegne markere, at langt de fleste arbejdspladser hos Dencam ligger i Rudkøbing.

Han satte sig i forbindelse med direktør Jens Andersen, Dencam, for at høre, om han måtte kigge forbi med kage. Og i givet fald, hvor mange der skulle købes ind til.

- Svaret lød på 120! Så jeg fik fat i Super Brugsen, som bagte brunsviger. Den kunne jeg så tage forbi med, fortæller Tonni Hansen.

Dencam laver støbeforme til vindmøllevinger og har blandt andre Vestas og Siemens i kundekredsen.

I december afgøres det, om Dencam er bedst i hele Danmark inden for sin kategori. Også her står Børsen bag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce