Annonce
Kerteminde

Borgmester frygter ikke p-kaos efter havneudvikling: - Men vi kommer til at følge det tæt

Nordre Havnekaj i Kerteminde en tirsdag eftermiddag i juli, hvor der er fyldt med gående og biler i begge retninger. Foto: Helle Kryger
Kasper Olesen (S) mener ikke, der kommer til at mangle p-pladser i midtbyen, efter de nye havneboliger er opført. De Konservative er mere bekymrede.
Annonce

Kerteminde: Der er rift om parkeringspladserne i Kerteminde midtby i disse ferieuger, hvor byen er fyldt med turister, og man kan kun gisne om, hvordan situationen bliver, når Strandkilen og Nordre Havnekaj i fremtiden bygges til.

Brugsuddeler Jan Sandgaard advarede for nylig om, at det bliver det rene p-kaos.

Vi har derfor spurgt borgmester Kasper Olesen (S), om han tror, der kommer til at mangle parkeringspladser, efter havneudviklingen er realiseret?

- Mit bedste bud vil være, at det gør der ikke. Det er klart, at der bliver talt om det i forligsgruppen. Hvad er det rigtige antal p-pladser? Og mit gæt kan være ligeså rigtigt eller forkert som andres. Derfor har vi lavet det ud fra nogle beregninger, men det er ikke altid, at regneark fortæller os, hvad der bliver sandheden. Derfor er det noget, vi vil følge tæt, siger han.

Avisens egne beregninger viser, at der kommer til at mangle cirka 150-200 parkeringspladser. Hvad mener du om det?

- Det er jeg uenig i. Man kan lave sine beregninger og tro på det, man vil. Når vi laver vores beregninger, får Kerteminde flere parkeringspladser. Eksempelvis har vi lige besluttet at sløjfe to bygninger, som lokalplanen i marinaen ellers giver mulighed for i det nye marine erhvervsområde. Det er til fordel for parkeringspladser, fortæller Kasper Olesen.

Med den beslutning kommer der 40 parkeringspladser overfor Ny Form og Egmose Marine Center ved siden af den nye bygning, som Nordic Boats flytter ind i, når de flytter fra Grønlandsgade.

Annonce

Gratis parkering

Hos De Konservative er man mere bekymret for fremtidens parkeringsforhold.

- Som det ser ud lige nu, når man går langs havnen, kunne der godt opstå et problem, der skal kigges på, siger Kent Valsøe.

Han er byrådsmedlem for De Konservative og arbejder til daglig i Superbrugsen i Kerteminde. Han mener, man bør åbne flere kommunale arealer op til formålet:


Som det ser ud lige nu, når man går langs havnen, kunne der godt opstå et problem, der skal kigges på.

Kent Valsøe, byrådsmedlem for De Konservative


- Vi har eksempelvis et stort parkeringsareal ved roklubben, der ligger bare 300 meters gang fra torvet. Man kunne også se på, om skolegården på Kerteminde Byskole skulle åbnes op for biler her i ferien. Og så mener jeg helt klart, at vi har en opgave med skiltningen, så folk kan finde parkeringspladserne, siger han.

Kasper Olesen frygter ikke p-kaos i midtbyen, når havnen bliver bebygget. Her øjebliksbillede fra Nordre Havnekaj tirsdag eftermiddag klokken 15. Foto: Helle Kryger

Et parkeringshus, mener han dog, er at skyde over målet.

- For det første må det være op til bygherre. For det andet har vi haft en tradition for, at her i Kerteminde kan man parkere gratis. Desuden er udfordringen primært fra sidst i juni til begyndelsen af august. Jeg tror ikke, vi får kommunen eller en investor til at gå ind i et større anlægsprojekt for halvanden måneds pres på parkeringspladserne.

5. august er redaktionen inviteret på rådhuset til at få et kig ned i kommunens parkerings-regneark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce