Annonce
Erhverv

Borgmester forud for nytårskur: Odense skal både have vækst og være grøn

Dan Jørgensen, klimaminister valgt på Fyn, taler ved Odenses nytårskur på torsdag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
En ny vækst- og erhvervspolitik i Fyns største kommune skal afspejle, at bæredygtighed og vækst skal gå hånd i hånd i de næste ti år, lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S) forud for nytårskur.

Det er sæson for nytårskure i kommunerne, og Odense afvikler sin udgave torsdag den 16. januar med fokus på, hvordan der fortsat kan skabes vækst og fremgang samtidig med, at der tages vide hensyn til klima og bæredygtighed.

Borgmester Peter Rahbæk Juel lægger op til, at 20’erne kan blive Odenses årti, hvor bæredygtig vækst skaber arbejdspladser og muligheder for borgere og erhvervslivet.

- Et af de afgørende punkter i det nye år er, at vi får udviklet en ny erhvervs- og vækstpolitik, skriver Peter Rahbæk Juel i invitationen til nytårskuren, som afholdes i Dok5000 på havnen i Odense.

- Nøgleordene er gode rammer for erhvervslivet og flere arbejdspladser, og vi har også en ambition om, at FN’s verdensmål skal være omdrejningspunktet, for Odense skal gøre grøn omstilling til en konkurrencefordel og bidrage til det nationale mål om en CO-reduktion med 70 procent i 2030, fortsætter Peter Rahbæk Juel.

Eller med lidt andre ord: Odense skal skabe vækst ud af den grønne omstilling. En svær balance, som ingen har den komplette opskrift på endnu, men som nytårskuren forhåbentlig kan give nogle input til.

Annonce
Camilla Haustrup Hermansen er med i paneldedat ved Odenses nytårskur torsdag. Som en af de 13 erhvervsledere, der skal rådgive regeringen om, hvordan 2030-målet om at reducere CO2-udslippet med 70 pct. nås, er hun blevet en eftertragtet debattør og taler, her ved Dansk Industris topmødet i efteråret. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Klimaministeren kommer

I lighed med de senere år er det lykkedes at sammensætte et program med fremtrædende oplægsholdere og debattører.

Efter borgmesterens obligatoriske nytårstale taler klimaminister Dan Jørgensen (S), der jo er valgt på Fyn, og som formentlig vil give den seneste opdatering på regeringens klimaplaner.

Efter en pause med mulighed for networking er der paneldebat med Dansk Industris adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, og to fremtrædende lokale erhvervsfolk, Niels Thorborg, ejer af 3C Holding, og Camilla Haustrup Hermansen, medejer og direktør i Plus Pack og en af de 13 erhvervsledere, der rådgiver regeringen om, hvordan Danmark skal nå målet om at reducere CO2-udslippet med 70 procent i 2030.

De tre skal give deres bud på, hvordan det vil være muligt for erhvervslivet både at bidrage til den grønne omstilling og tage hensyn til klima og bæredygtighed, samtidig med at der skal tjenes penge og skabes yderligere vækst.

Der er sat i alt to timer af til nytårskuren, som plejer at være velbesøgt og også i år kræver tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce