Annonce
Trekantområdet

Borgmester efter nyt rekord-smittetal: - Vi skal passe særligt godt på i denne tid

- Vi skulle nødigt nå derud, hvor vi får indført lokale restriktioner, mener Vejles borgmester. Arkivfoto: Morten Pape
166 borgere i kommunen er den seneste uge testet positiv for coronavirus, viser nye tal.
Annonce

Vejle: Hver eneste dag i øjeblikket sætter Vejle en ny kedelig rekord.

Smittetallet bliver højere og højere, og bare den seneste uge er 166 borgere i kommunen testet positiv for coronavirus.

Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, der hver dag følger udviklingen i alle kommuner. De nyeste tal er fra onsdag eftermiddag.

De seneste dages udvikling får borgmester Jens Ejner Christensen (V) til at reagere.

Han opfordrer alle vejlensere til at tage alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer ekstra alvorligt. Hold afstand, sprit hænder og så videre.

Vi kender dem alle til hudløshed, men lige nu, hvor udviklingen går den forkerte vej, er de ifølge ham særligt vigtige at huske på og efterleve.

- Jeg vil gerne sende en appel. Vi skal passe særligt godt på i denne tid. Vi skulle nødigt nå derud, hvor vi får indført lokale restriktioner, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Holder et skarpt øje

Borgmesteren ser ikke restriktioner blive indført i den nærmeste fremtid, men vil nødigt ende der, hvor Nordjylland var for bare en uge siden. Her blev kommunerne ganske enkelt lukket.


Vi følger alle udmeldinger fra sundhedsmyndighederne en til en. Lige nu synes vi stadig at kunne se, at smitten er spredt udover kommunen. Men vi holder et skarpt øje med tallene og udviklingen.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


- Vi følger alle udmeldinger fra sundhedsmyndighederne en til en. Lige nu synes vi stadig at kunne se, at smitten er spredt ud over kommunen. Men vi holder et skarpt øje med tallene og udviklingen, fortæller han.

Med 166 nytilfælde af smittede i Vejle Kommune ligger det såkaldte incidenstal - mere mundret kaldet smittetallet - på 143,7.

Tirsdag hed det 137,6, og torsdag i sidste uge lå det på 116,8.

Annonce

Situationen i nabokommunerne

Nabokommunerne er ramt forskelligt, men også hårdt. I Hedensted ligger smittetallet på 184,2. I Horsens 104,7. I Fredericia 132,8. Og i Kolding 138,7.

De danske sundhedsmyndigheder har sat en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen pr. 100.000 indbyggere. Det betyder, at Vejles smittetal stadig er langt over den satte grænse og i øvrigt har været det i nogle måneder.

Vejlensere kan blive testet i byens nye testcenter, hvis de ingen eller kun milde symptomer har. Det ligger på Tysklandsvej 4A i Vejle.

Er man mere sløj, skal man fortsat en tur forbi Kolding Sygehus.

Uanset hvor man skal testes, skal man forinden bestille tid på coronaprover.dk. Alle over to år behøver ikke længere have en henvisning fra en læge.

6592 vejlensere er den seneste uge blevet testet. 2,52 procent af dem viste sig at være smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce