Annonce
Assens

Borgmester: Det er ikke en besparelse

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V). Aerkivfoto: Nils Svalebøg
Borgmester Søren Steen Andersen (V) ser frem til, at kommunen kommer til at kende sin økonomi.

Assens: Der er ikke tale om en besparelse, når Økonomiudvalget som ventet på et ekstraordinært møde onsdag beslutter at sløjfe nogle anlægsprojekter, som ellers skulle være sat i søen i 2019. Eller med andre ord: Udskyde dem, til pengene er til det.

Det fortæller borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V).

- Det springende punkt er, vi gør det her for at styrke likviditeten i 2019. Det er ikke nødvendigvis besparelser, det er bare at flytte en udgift, fortæller han.

Han siger, han håber meget, at der er penge til alle projekter på sigt.

De anlægsprojekter, der skubbes i denne ombæring er bl.a. noget asfalt og vejefterslæb, en cykelsti i Aarup og indretning af førstesalen på Terrariet i Vissenbjerg.

Borgmesteren ser også frem til, at det nye folketing efter valget får sat sig sammen, så Assens Kommune kommer til at kende sin reelle økonomi med den kommende kommuneaftale. Folketingsvalget faldt nemlig så sent på året, at det skubber kommunernes økonomioverblik og budgetlægning for 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce