Annonce
Nyborg

Borgmester: Derfor blev færgeprojektet droppet

M/F Broen har ligget i Nyborg siden pinsen 2015. Men nu er det slut. Foto: Kasper Riggelsen

Byrådet i Nyborg Kommune bliver endnu engang kritiseret for at have opgivet kampen for kulturfærgeprojektet. Men i situationen kunne politikerne ikke gøre andet, mener borgmester Kenneth Muhs (V).

Annonce

- Hvordan har du det som borgmester med, at færgen Broen forlader Nyborg?

- Det er en konsekvens af, at det ikke kunne lade sig gøre at gennemføre et ellers super godt projekt. Man kan håbe på, at det lykkes i Grenaa.

- Flere af de tilstedeværende på havnen kritiserer i dag, at man ikke har forsøgt at skaffe midler fra private fonde. Kan du med hånden på hjertet sige, at I har gjort alt, hvad der var muligt?

- Vi har brugt to år på det her projekt og har haft nogle meget, meget dygtige mennesker på.

- Det er også to år, hvor byrådet bakkede op, lige indtil man valgte at bakke ud...

- Det gjorde vi på baggrund af de anbefalinger, vi fik. Men den uro og modstand, der opstod mod projektet, troede vi ikke længere på, at det kunne løbes i mål. Den næste del var den betydning det kunne få for de øvrige kulturarvsprojekter, vi har gang i.

- Det var ikke jer politikere, der fik kolde fødder lige op til et kommunalvalg?

- Nej. Skal man hente fondsmidler hjem til så stort et projekt, så kræver det altså en bred opbakning i befolkningen. Da det ikke var tilfældet, benyttede vi os af den option, der var aftalt med ejerne, nemlig at vi kunne trække os ud. Det betyder som sagt ikke, at projektet var dårligt, på ingen måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce