Annonce
Kerteminde

Borgerne raser over uspiselige spareforslag

Jesper Hempler (SF) er formand for miljø- og teknikudvalget. Foto: Peter Leth-Larsen
Det nye sparekatalog fra Kerteminde Kommune har skabt heftig debat, men der er endnu ingen, der ved, hvor meget der skal spares.
Annonce

Kerteminde: Debatten har været heftig på facebook efter direktionens sparekatalog på 25 millioner kroner blev offentliggjort tidligere på ugen.

Besparelser på ungdomsskolen, lukningen af en idrætshal eller nedskæringer på de ældre på plejehjem. Der er nok af dårligdomme at komme efter i kataloget. Og formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler er heller ikke begejstret for spareforslagene.

- Der er noget af det, der er uspiseligt, og så er der noget der bare er uappetitligt, siger Jesper Hempler.

- Alt det her siger noget om, at der har været sparet igennem mange år, og derfor bliver det også mere og mere uappetitligt, det der bliver lagt frem.

Annonce

Usikkert om der skal spares

Paradoksalt nok er sparekataloget kommet, før end politikerne ved, om der rent faktisk er behov for at spare.

- Vi kender endnu ikke konsekvenserne af økonomiaftalen med regeringen. Og coronaen betyder, at vi har 200 flere arbejdsløse, som vi ikke ved, om vi bliver kompenseret for, forklarer Jesper Hempler.

Tør du komme med et bud på, hvor meget vi skal spare?

- Jeg tør godt sige noget, for vi har et par områder: Det specialiserede område og ældreområdet, hvor vi skal tilføre flere penge. Og i forvejen bruger vi mere, end det vi må bruge. Så selv om der kom en mand med en stor papkasse, eller vi havde pengene liggende, så skal vi finde pengene et andet sted i kommunen, forklarer Jesper Hempler, der ikke tør sætte et konkret tal på, hvor mange penge der skal findes.

- Det ville være dumt af mig at gå ud og sige, at vi skal spare 15 millioner kroner, for det ville være at skyde med krudt, som jeg ikke har noget belæg for at skyde med, siger Jesper Hempler, der kalder den årlige diskussion om sparekataloger for enerverende.

- Vi burde finde nogle andre måder at kommunikere med borgerne om det her, end at vi hvert eneste år skal ud i sådan en process, hvor vi skal diskutere nogle sparekataloger, som vi ikke ved, om vi får brug for, fortæller Jesper Hempler, der gerne taget imod gode forslag fra  kvikke læsere, der har bedre ideer til, hvordan den årlige budgetlægning kan foregå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce