Annonce
Odense

Borgerne får en minigolfbane og 49 andre ting

Nis Jarl Jespersen stillede et forslag om, at der skal være en offentlig minigolfbane på Vesterbro, og det faldt i god jord hos kvarterets beboere. Foto: Christian Nordholt
I hver af 10 bydele har borgerne haft 200.000 kr. at bestemme for. Efter afstemninger er alle pengene nu fordelt med en minigolfbane på Vesterbro som topscorer.
Annonce

Møbelpolstrer og tidligere teatermand Nis Jarl Jespersen er en travl herre i disse dage. Efter en miniferie i London med gode fodboldkampe og knap så gode musicals vendte han hjem til en glødende mobiltelefon og en overfyldt mailboks.

Meget af den digitale trafik skyldtes et forslag, Nis Jarl Jespersen havde stået fadder til: At Vesterbro-kvarteret skulle have en minigolfbane på Mejerigrunden mellem Thorsgade, Jens Benzons Gade og Vesterbro. Et forslag der faldt så meget i Vesterbro-borgernes smag, at det blev topscorer ved en afstemning torsdag d. 28. november.

Vesterbro-kvarteret er et af 10 områder i Odense, der har fået stillet hver 200.000 kommunale kroner til rådighed i projektet, "Borgerne Bestemmer". Her har borgerne kunnet stille forslag til små og store tiltag, der kunne gøre deres respektive kvarterer mere spændende. Hen over året har der været afstemninger i de forskellige områder, og nu er alle 10 gange 200.000 kr. fordelt til forskellige borgerforslag med det kommunale Center for Civilsamfund som tovholder.

Mejerigrunden på Vesterbro, hvor der skal være offentlig minigolf. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Minigolfen tog det hele

Kigger man på listen over idéer og tiltag, der har fået penge fra Borgerne Bestemmer er det netop minigolfbanen på Vesterbro, der springer i øjnene. Vesterbro-kvarteret er nemlig det eneste af de 10 områder, hvor ét projekt har taget alle 200.000 kr. I de andre områder er pengene blevet spredt mere ud: I Næsby er der for eksempel 10 forskellige idéer, der har fået penge, og de 10 gange 200.000 kr. er i alt blevet delt ud til 50 forskellige idéer fra borgerne.

I Vesterbro-kvarteret var afstemningen af tekniske grund delt i to, hvor forslaget om minigolfbanen fik en klar sejr i den ene og en mere kneben sejr i den anden, men udfaldet blev altså, at minigolfen tog hele puljen på 200.000 kr., og nu har Nis Jarl Jespersen fået travlt.

- Jeg har dannet forening, siddet i telefonkø på halvanden time for at få et CVR-nummer og kigget på forsikringer, hvis nogen skulle falde og komme til skade på banerne, siger Nis Jarl Jespersen, der har kalenderen fyldt op med møder med Odense Kommune og med leverandøren af de ni minigolfhuller, der skal være på Mejerigrunden.

- Jeg troede ellers, jeg var færdig med at skulle søge penge alle mulige steder, siger Nis Jarl Jespersen med et smil og med adresse til, at han tidligere har været en af frontfigurerne i Odense Internationale Musikteater.

Projektet med at anlægge minigolfbane sammen med borde og bænke, køller og bolde med videre på Mejerigrunden bliver nemlig lidt dyrere end de 200.000 kr., der var i puljen fra Borgerne Bestemmer, så der skal også søges fonde.

Annonce

Legeplads for voksne

Nis Jarl Jespersen gik til valg på, at de voksne også skulle have en legeplads. Eller måske mere præcist, at der skulle være en legeplads for både voksne og børn, og det gav altså sejren i Vesterbro-kvarteret.

Afstemningsvinderen bor i Thorsgade, hvor baghaven er nabo til Mejerigrunden, og netop i baghaven har han allerede anlagt en petanque-bane, som kvarterets beboere gerne må benytte, så Mejerigrunden bliver et attraktivt område for folk med hang til leg og kappestrid.

Når frosten - i det omfang den overhovedet kommer - går af jorden, skal der graves ud og plantes nyt græs på Mejerigrunden, og så forventer Nis Jarl Jespersen, at til foråret eller forsommeren har Vesterbro en offentligt tilgængelig minigolfbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce