Annonce
Læserbrev

Borgermøder. Velfærd er mange ting

Læserbrev: Nu har der været afholdt velfærdsmøder rundt omkring i byen. At blive hørt er en slags velfærd. Mange har på møderne givet udtryk for, at de føler sig utrygge med hensyn til, hvordan Odense kan finansiere velfærden i fremtiden, hvor vi ser frem på flere børn og flere ældre.

Odense er allerede nu en by, hvor rigtigt mange lever af en eller anden form for indkomst fra kommunen i forhold til, hvor mange der er på arbejdsmarkedet. Så ja, opgaven er nu at finde penge til at kunne sikre velfærden fremover. Jeg er sikker på, at vi alle kan blive enige om, at den i hvert fald ikke skal blive mindre.

Så den skal måske skrues anderledes sammen? Måske skal der flere frivillige ind over nogle af opgaverne? Set i min optik skal vi helt klart lave en plan for, hvordan vi kan få flere frivillige ind over mange af disse velfærdsopgaver, men det må ikke være på bekostning af professionalisme fra fagpersonale. Det skal være som et supplement.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, skal der findes flere penge til velfærd. Det kan man gøre på mange måder. Ind imellem tales der om at spare rigtigt mange penge f.eks. hos de ældre, og det kan godt være, at de kan sættes ind på kontoen til senere velfærd, men hvad så med dem, som mangler hjælpen lige nu?

Jeg tror ikke på, at en by kan spare sig sund. For jeg har tillid til, at de varme hænder, der er i gang rundt omkring, arbejder alt hvad de kan og mere til. Jeg tror på, at en by kan vokse sig sund. Forstået på den måde, at vi skal gøre mere for at tiltrække virksomheder, der kan tilbyde arbejdspladser til mange af vores ledige. Ledige har vi nemlig alt for mange af. Og lige netop ved at få ledige i arbejde, sparer vi ikke bare de penge, vi har udbetalt til de ledige og for de forløb, ledighed indebærer, men vi får også en skatteindtægt og en større købekraft.

Vi har behov for firmaer, der kan ansætte mange mennesker. Vi har i løbet af mange år mistet store virksomheder, hvor der var behov for store antal medarbejdere og hvor der også var plads til dem, der ikke havde ret meget eller ingen uddannelse. De virksomheder mangler vi nu. Det er ikke alle ledige, der kan og skal opkvalificeres. Det ved vi, og derfor skal vi se at hjælpe dem på anden måde.

Mange flere ledige skal i job! Det er vejen frem. For velfærd er også at få lov til at beholde sine egne penge og ikke skulle imødese en skattestigning hver gang, der mangler penge i en kasse. Det kan skabe utryghed og vi vil jo gerne beholde folk i kommunen. Lad os bruge ressourcer på at gøre dem, som hjælper ledige i job bedre. Lad os se på, om ikke nogle af de private aktører har nogle ideer, kommunen ikke selv har fået endnu. Og så lad kommunen bruge sine ressourcer på at gøre det nemt og godt at starte eller flytte en virksomhed til Odense. Det er også velfærd.

Annonce
https://kasperfladmose.com - Fotograf Kasper Fladmose
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce