Annonce
Odense

Borgermøde var tilløbsstykke: - Godt at politikerne prøver at komme i øjenhøjde med os

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) var værter ved det første af fire borgermøder om velfærd. Foto: Christian Nordholt
Hvorfor er de mødt op til borgermødet om fremtidens velfærd i Odense? Hvad kan sådan et møde overhovedet bruges til? Og hvad vil de selv bidrage med? Avisen bad om svar hos et udpluk af de 400 tilmeldte til onsdagens møde på Hunderupskolen.
Annonce

Brødtekst

Laura Raidla, Odense M

Foto: Camilla Ahlmann-Petersen

- Jeg er nysgerrig på, hvordan politikerne vil håndtere det her med, at der bliver flere børn og ældre og færre, der genererer skattekroner. Hvilke prioriteringer har de tænkt sig at lave?

- Jeg synes, det er positivt, at vi bliver inviteret til borgermøde, og at politikerne prøver at skabe dialog. Så må vi se, hvor meget der er givet på forhånd. Men skal man være med til at påvirke tingene, så er det nu, og gør man det ikke, er det svært at brokke sig bagefter.

- Jeg tror, man skal gøre noget for at styrke børnene og styrke folkeskolen, der halter bagefter i dag. Der åbner nye fri- og privatskoler i byen, og vi risikerer at skabe et a- og et b-hold. Der skal sættes ind tidligt, og så skal vi tilbage til sund fornuft frem for regler, logbog og kontrol.

Margit og John Dam Petersen, Seden

Foto: Camilla Ahlmann-Petersen

- Vi fik indbydelsen til borgermødet, og det er en alletiders idé med sådan et møde. Vi vil især gerne høre, om de kan forbedre forholdene for ældre. På alle parametre.

- Vi har begge to oplevet plejecentre, hvor vores forældre boede, og det var ikke kønt. Men det handler også om flere ældreboliger - for eksempel seniorbofællesskaber.

- Vi er godt klar over, at der ikke er penge nok, men vi synes, at de ældre bliver glemt lidt i al snakken om vuggestuer og børnehaver, og når der fordeles penge. Da jeg (Margit, red.) var hjemmehjælper, var der tid til både at støvsuge og handle ind for de ældre.

Jan Nielsen, Sanderum

Foto: Camilla Ahlmann-Petersen

- Jeg har boet i Odense i seks måneder, og jeg er kommet for at høre, hvad der sker i byen, og hvad de politiske bevæggrunde er for de besparelser, der er på vej.

- Jeg synes, det er positivt, at politikerne med det her møde prøver at være i øjenhøjde med brugerne - i det her tilfælde borgerne. Så får man det bedste resultat. Vi ved jo godt, at politikerne selvfølgelig ikke kan imødekomme alles ønsker, men det er ligesom til jul: Man får ikke alt på ønskesedlen.

- Det er ærgerligt, der skal spares på de brede kulturtilbud som for eksempel friluftsbadet, mens man godt kan støtte Tinderbox og give store sponsorater til idrætsforeninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce