Annonce
Kerteminde

Borgermøde om Nordre Havnekaj: Kommunen lemper på reglerne og giver Milestone lov til at bygge færre p-pladser

- Jeg kan egentlig ikke komme på andre eksempler på, at kommunen bygger parkeringspladser for en virksomhed eller ejer. Kan I huske andre eksempler på det, for det kan jeg nemlig ikke? spurgte Sonja Rasmussen til borgeermødet i festsalen på Kerteminde Byskole onsdag aften. Foto: Rasmus Henriksen
Det nye byggeri på Nordre Havnekaj får én parkeringsplads for hver af de 75 lejligheder. Det vakte en del undren til borgermødet i festsalen på Kerteminde Byskole onsdag aften. For det kommunale krav hedder 1.5 parkeringsplads pr. bolig.

Kerteminde: Direktør for Milestone DG, Jesper Schmitz, har tidligere udtalt, at der er tænkt over hver én detalje i det byggeri, han planlægger at bygge på Nordre Havnekaj, men "djævlen ligger i detaljen," som leder af Kerteminde Kommunes Plan, Jan Reinert Rødland, onsdag aften udtalte det på borgermødet om lokalplanen for byggeriet på Nordre Havnekaj.

For til hver af de 75 lejligheder, Milestone DG vil bygge, hører én parkeringsplads, og som mødet skred frem, blev det tydeligt for de fremmødte, at parkeringspladserne ikke kan rummes inden for det område, hvor der skal bygges.

Normalt kræver Kerteminde Kommune, at man ved nybyggeri indregner, at der skal være halvanden parkeringsplads pr. bolig.

Annonce

Positiv særbehandling

Derfor skal kommunen nu anlægge parkeringspladser ude i gaderne, som bliver offentlig tilgængelige.

- Er det egentlig ikke positiv særbehandling af én enkelt borger - en investor, spurgte Sonja Rasmussen, da de politikere, der står bag havneplanen, tog imod spørgsmål fra de fremmødte i festsalen på Kerteminde Byskole, hvor mødet fandt sted.

- Jeg kan egentlig ikke komme på andre eksempler på, at kommunen bygger parkeringspladser for en virksomhed eller ejer. Kan I huske andre eksempler på det, for det kan jeg nemlig ikke? spurgte Sonja Rasmussen.

Hendes spørgsmål fik mange i salen til at klappe.

- Vi går ind for, at det er de samme regler, der gælder for alle. Vi har et problem, hvis vi som kommune laver positiv særbehandling, for så har vi selvfølgelig andre, der kommer og vil have det samme. Hvis alle ikke er blevet behandlet lige, kan vi ikke stå på mål for det, sagde Hans Luunbjerg (V).

Og det svar var der ikke så mange, der blev klogere af.

- Skal der betales til Parkeringsfonden for de parkeringspladser, der ligger uden for området, spurgte Sonja Rasmussen, da Hans Luunbjerg havde givet sit svar.

- Ja, der skal betales til Parkeringsfonden, ligesom alle mulige andre gør, lød svaret fra Venstre-politikeren.

- Det er, som om I har solgt et æg til Milepælen der, men han får kun blommen, og så skal vi andre gnaske hviden i os, sagde Asger Bondo ved siden af Sonja Rasmussen.

Reduktion af bådopbevaringsplads

- Jeg sidder lidt i mit stille sind og overvejer, hvordan man vil sikre, at der kun er en bil pr. lejlighed. Vil man tinglyse en bil på en lejlighed, eller hvad har man tænkt sig? Det kan blive meget svært at styre. Min bekymring går selvfølgelig på vores vinteropbevaringsplads. Den er allerede voldsomt i skudlinjen, sagde Jørgen Larsen, der er formand for Kerteminde Sejlklub.

Han fortalte, at vinteropbevaringspladsen på nuværende tidspunkt er på 24000 kvadratmeter.

- Og bare med de tænkte tiltag, som rutebilstation, bebyggelse og andre tiltag, så forsvinder der 7000 kvadratmeter fra de kvadratmeter, og det er for mig at se en voldsom reduktion af vores vinteropbevaringsplads. Kerteminde er jo kendt som en by, der er synonym med gode vandaktiviteter, sagde Jørgen Larsen.

Han tilføjede, at sejlklubben derfor er bekymret for, hvordan de skal have plads til at udvikle vandaktiviteterne, og Kerteminde skal fastholde sin position i landet, når der er så meget bevågenhed på den plads, hvor sejlklubbens medlemmer har deres både til at overvintre.

- Nu kunne jeg godt forestille mig, at vi får det problem, at vi bliver en stor parkeringsplads. Hvordan vil du sikre, at I ikke lige lister over på pladsen med to biler?

Spørgsmålet rettede sejlklubbens formand til borgmester Kasper E. Olesen (S).

- Det er et åbent spørgsmål, for du kan ikke svare på det, men hav det med i jeres overvejelser, fastslog formanden samtidigt.

Med de interne smil mellem borgmester og sejlformanden var det tydeligt, at det havde de to allerede diskuteret flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce