Annonce
Kerteminde

Borgermøde om Munkebo Bibliotek: Politikerne afgav ingen løfter

Formand for Munkebo Biblioteks Venner, Agnete Søgaard Hansen, advarede ved åbningen af mødet om, at der slet ikke er nok parkeringspladser i centrum af Munkebo til de 180 kommunale medarbejdere, der muligvis skal flytte ind i Munkebo Biblioteks lokaler. - Hvor pokker skal de være alle de biler, sagde Agnete Hansen. Foto: Peter Ammitzbøll
- Måske har vi fået dem til at tænke lidt over, om det er det rigtige at gøre, siger formand for Munkebo Biblioteks Venner, Agnete Søgaard Hansen, efter borgermødet mandag aften om flytningen af Munkebo Bibliotek.
Annonce

Munkebo: Der måtte slæbes stole ind fra tilstødende gemakker, da Munkebo Biblioteks Venner mandag aften havde inviteret til borgermøde om fremtiden for Munkebo bibliotek.

Mødet var indkaldt i protest mod planerne om at flytte biblioteket til færre kvadratmeter i forsamlingshuset lige ved siden af.

- Munkebo Bibliotek er kommunens hovedbibliotek, det er bygget til formålet, og det er et velfungerende bibliotek, som vi er meget glade for, lagde formand for biblioteksvennerne, Agnete Søgaard Hansen, ud med at fortælle de cirka 250 fremmødte, der kvitterede med klapsalver.

Medlem af biblioteksvennerne Egon Gaarde fortalte de syv byrådspolitikere, der var mødt frem til mødet, at folk i Munkebo følte sig forfulgt, fordi det nu var tredje gang på et år, at der var planer om at pille ved biblioteket.

- Jeg synes, det er lige lovligt mange gange, I er gået efter biblioteket, sagde Egon Gaarde, der efterlyste, at politikerne bakkede op om de frivillige med andet end fine ord.

- Vi har ikke kun brug for de ord i skåltaler. Vi har brug for, at I viser det i det daglige og respekterer foreningerne, og det har I ikke gjort i den her sag.

Borgermøde om Munkebo Bibliotek. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce

Politikerne rakte hånden frem

Hvis der var nogen af de fremmødte, der havde håbet på, at politikerne ville love at frede Munkebo Bibliotek, så blev de skuffede.

Til gengæld rakte politikerne hånden ud til de fremmødte og lovede, at der fremover vil blive en bedre dialog om, hvad der kommer til at ske med biblioteket.

Borgmester Kasper Olesen understregede, at der ikke er nogen skjult dagsorden for en flytning af biblioteket. Og selvom biblioteket måske skal flytte, så vil der stadigvæk være et godt bibliotek i Munkebo, og der skal findes en løsning for de foreninger. der i dag er i bibliotekets lokaler.

Hans Luunbjerg lagde ikke fingrene imellem, da han slog fast, at det er politikerne, der har det overordnede ansvar for at få Kerteminde Kommune til at fungere, også selvom borgerne helst ikke vil have lavet noget om.

- I har det, som I gerne vil have det, og så skal vi bare holde fingrene væk, og sådan er det, sagde Hans Lunbjerg til klapsalver fra salen, inden han opfordrede til at komme med gode idéer til politikerne.

- Vi har behov for, at I kommer med nogle konstruktive forslag til, hvordan vi kan løse det her bedst muligt.

Annonce

De ser ikke andre muligheder

Ikke en eneste af de borgere, der rejste sig op og stillede et spørgsmål, syntes, det var en god idé at flytte biblioteket.

Tværtimod var der hård kritik af politikerne for ikke at involvere borgerne i Munkebo i beslutningsprocessen. Og flere mente også, at politikerne slet ikke vidste, hvad der foregik i bibliotekets lokaler.

- Det, man bliver lidt skræmt over ved det her, det er, at hverken politikere eller administration har sat sig ind i, hvor mange der bruger lokalerne, og hvor meget plads det kræver, sagde Benny Pedersen.

Efter mødet var Agnete Hansen glad for, at politikerne havde inviteret til en dialog om flytningen.

- Og måske har vi fået dem til at tænke lidt over, om det er det rigtige at gøre.

- Men jeg tror ikke, det har fået dem til at skifte mening. De ser ikke andre muligheder.

Borgermøde om Munkebo Bibliotek. Foto: Peter Ammitzbøll
Borgermøde om Munkebo Bibliotek. Foto: Peter Ammitzbøll
Borgermøde om Munkebo Bibliotek. Foto: Peter Ammitzbøll
Borgermøde om Munkebo Bibliotek. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Assens

'Støvsuger' til brunt og gråt vand på vej: Nye autocamperpladser med udsigt til Lillebælt står klar

Annonce