Annonce
Nyborg

Borgermøde om Lynfrosten: 4 fakta om forureningen

Forureningen på Lynfrost-grunden har ifølge Region Syddanmark ikke spredt sig til Storebælt. Foto: Michael Bager

Nyborg: Forureningen under Lynfrosten er omfattende.

Men den truer hverken borgernes helbred eller havvandet i Storebælt.

Sådan lyder konklusionen på de nye undersøgelser, det rådgivende ingeniørfirma Dansk Miljørådgivning - efter Region Syddanmarks anvisninger - har foretaget på Lynfrost-grunden i Nyborg.

På den baggrund har Region Syddanmark besluttet sig for at fjerne grunden fra listen med forureninger, der skal gøres noget ved.

På mandagens borgermøde vil to repræsentanter for Region Syddanmark både infomere nærme om regionens rolle i Lynforst-sagen og svare på spørgsmål.

- Vi skulle jo meget gerne kunne stå på mål for vores afgørelse. Og det kan vi også, siger diplomingeniør Lotte Krog Iversen, Region Syddanmarks afdeling for regional udvikling.

1. Ingen spredning

Dansk Miljørådgivning har taget prøver og analyseret forureningsfanen i et område cirka 270 meter nordøst for Lynfrost-grunden. Formålet har været at fastslå, om forureningen via grundvandet truer Storebælt. Og det gør den efter Region Syddanmarks vurdering af undersøgelserne ikke.

2. Ingen fare

Det er hverken økonomisk eller praktisk muligt for det offentlige at rense op på alle de 36.000 grunde i Danmark, hvor man har kendskab til jordforurening. Derfor prioriterer myndighederne grunde, hvor der er en umiddelbar fare for menneskers liv og helbred. Og grunde, hvor forureningen kan true overfladevand. Ingen af delene er tilfældet på Lynfrost-grunden.

3. Ikke på listen

Der er ikke særlige grundvandsinteresser i området ved Lynfrost-grunden. Forureningen truer heller ikke Storebælt eller Nyborg Fjord. Derfor er grunden ikke på Region Syddanmarks prioriterede liste.

4. Ingen risiko

Dansk Miljørådgivning og Region Syddanmark konkluderer på baggrund af de nye undersøgelser ved Storebæltsvej, at "forureningen med tjære- og oliestoffer samt chlorerede opløsningsmidler ikke udgør en risiko for havvandet i Storebælt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce