Annonce
Nyborg

Borgermøde om Lynfrosten: Fire fakta om butikkerne

Ifølge en konsulentrapport vil et nyt centerområde på Storebæltsvej koster de handlende i Nyborgs gamle bymidte dyrt. Foto: Kasper Riggelsen


Nyborg: Butikker på Lynfrostgrunden vil øge omsætningen på handel i Nyborg Kommune som helhed med omkring 110 millioner kroner om året.

Men det bliver butikkerne i den gamle bymidte, der kommer til at betale en del af prisen.

Det er hovedkonklusionerne i en analyse af detailhandlen i Nyborg efter etableringen af et centerområde med butikker på Lynfrost-grunden, konsulentfirmaet Cowi har udarbejdet.

Derfor håber formanden for handelsstandsforeningen Nyborg Handel, Ulrik Nielsen, at mange butiksindehavere, ansatte og kunder vil afse tid til at deltage i mandagens borgermøde om butiksplanerne på Lynfrost-grunden.

- Jeg er noget forundret over, at man bare klør på med planerne, når det af detailhandelsanalysen fremgår, at det vil gå ud over butikkerne i bymidten, siger han.

1. Odense betaler

Halvdelen af den øgede omsætning bliver hentet i butikker uden for Nyborg Kommune. Det er primært den omsætning, nyborgenserne lægger i og omkring Rosengårscenteret i Odense, der kommer tilbage til Nyborg.

2, Bymidten betaler

Den anden halvdel af den øgede omsætning bliver hentet i butikkerne i Nyborgs gamle bymidte. Cowi vurderer den tabte omsætning til at blive på omkring 65 millioner kroner om året. Det svarer til omsætningen i 25 gennemsnitlige butikker.

3. Ingen sammenhæng

Cowi-analysen tager forbehold for en påstand om, at et centerområde på Storebæltsvej vil repræsentere en udvidelse af Nyborgs eksisterende bymidte. Ifølge analysen vil den gamle bymidte og det nye centerområde således ikke udgøre "et fuldt ud funktionelt fysisk-funktionelt sammenhængende indkøbsområde".

4. Stor usikkerhed

Cowi erkender, at detailhandelsanalysen er forbundet med stor usikkerhed. eftersom der er mange faktorer, som har betydning for detailhandlesn udvikling. Analysen understreger således, at "de beregnede effekter udtrykker en gennemsnitsbetragtning".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce