Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgermøde om 5G i Ringe

Det er ikke nemt at være Pernille Schriver i en digital og trådløs tidsalder. Pernille Schriver er folkeskolelærer og så er hun følsom for internetbølger. Hun er en af oplægsholderne på borgermødet i Ringe. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Kritikere af udrulningen af 5G i Danmark arrangerer møde på biblioteket i Ringe 21. september.

Ringe: Ved et borgermøde om 5G på Ringe Bibliotek vil Facebook-gruppen "Vi siger Nej til 5G i Danmark" lørdag 21. september kl. 14-17 på Ringe Bibliotek sætte et kritisk lys på den planlagte 5G-udrulning i Danmark.

Ifølge gruppen har talrige forskere og videnskabsfolk over hele verden opfordret på det kraftigste til at sætte bremsen i, fordi ingen kender de specifikke konsekvenser af 5G-netværket.

- Problemet med strålingen fra 5G-netværket er, at det er endnu en tilføjelse til det i forvejen alt for høje strålingsniveau, som påvirker os i form af 2G, 3G, 4G, Wi-Fi, Bluetooth og andre trådløse teknologier. Det er denne skadelige baggrundsstråling, som vil få en markant stigning med 5G. Og det vil påvirke mennesker, dyr og planter mere end i dag, siger en af oplægsholderne på mødet, Pernille Schriver, biolog, miljøvejleder, lærer og formidlingskoordinator i EHS Foreningen (foreningen for elektro-hypersensitive, red.).

Annonce

Strider mod aftaler

Brancheorganisationen Teleindustrien (TI) har selv meldt ud, at baggrundsstrålingen vil stige med 10-15 procent fra niveauet i 2019 til 2025 som følge af udrulningen af 5G.

Advokat Christian F. Jensen har i en juridisk vurdering konstateret, at udrulningen af 5G i Danmark strider mod en række internationale aftaler.

Ud over Pernille Skriver, er der på borgermødet oplæg af professor Olle Johansson, tidligere ansat ved Karolinska Instituttet i Stockholm, Dan Johannesson, cand. mag i medievidenskab og Christina Funch Mellgren, musiker, organist og Formand for EHS Foreningen.

Tilmelding til stellaaagaard@yahoo.com - skriv ”Ringe 5G” i emnefeltet. 50 kroner i entré betales kontant i døren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce