Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgermøde om 5G i Ringe

Det er ikke nemt at være Pernille Schriver i en digital og trådløs tidsalder. Pernille Schriver er folkeskolelærer og så er hun følsom for internetbølger. Hun er en af oplægsholderne på borgermødet i Ringe. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Kritikere af udrulningen af 5G i Danmark arrangerer møde på biblioteket i Ringe 21. september.

Ringe: Ved et borgermøde om 5G på Ringe Bibliotek vil Facebook-gruppen "Vi siger Nej til 5G i Danmark" lørdag 21. september kl. 14-17 på Ringe Bibliotek sætte et kritisk lys på den planlagte 5G-udrulning i Danmark.

Ifølge gruppen har talrige forskere og videnskabsfolk over hele verden opfordret på det kraftigste til at sætte bremsen i, fordi ingen kender de specifikke konsekvenser af 5G-netværket.

- Problemet med strålingen fra 5G-netværket er, at det er endnu en tilføjelse til det i forvejen alt for høje strålingsniveau, som påvirker os i form af 2G, 3G, 4G, Wi-Fi, Bluetooth og andre trådløse teknologier. Det er denne skadelige baggrundsstråling, som vil få en markant stigning med 5G. Og det vil påvirke mennesker, dyr og planter mere end i dag, siger en af oplægsholderne på mødet, Pernille Schriver, biolog, miljøvejleder, lærer og formidlingskoordinator i EHS Foreningen (foreningen for elektro-hypersensitive, red.).

Annonce

Strider mod aftaler

Brancheorganisationen Teleindustrien (TI) har selv meldt ud, at baggrundsstrålingen vil stige med 10-15 procent fra niveauet i 2019 til 2025 som følge af udrulningen af 5G.

Advokat Christian F. Jensen har i en juridisk vurdering konstateret, at udrulningen af 5G i Danmark strider mod en række internationale aftaler.

Ud over Pernille Skriver, er der på borgermødet oplæg af professor Olle Johansson, tidligere ansat ved Karolinska Instituttet i Stockholm, Dan Johannesson, cand. mag i medievidenskab og Christina Funch Mellgren, musiker, organist og Formand for EHS Foreningen.

Tilmelding til stellaaagaard@yahoo.com - skriv ”Ringe 5G” i emnefeltet. 50 kroner i entré betales kontant i døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce