Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgerlisten byder på musik og valgflæsk

Palle Andersen og Jan Valbak er med, når Borgerlisten byder indenfor på den gamle byskole søndag 5. februar. Arkivfoto: Robert Wengler

Sydfyns Borgerliste er blevet til Borgerlisten, som byder indenfor 5. februar

Faaborg: Sydfyns Borgerliste sluttede sidste valgårs vælgermøder med en kombination af mad, musik, kunst, stand-up og politik. Dette valgår indledes på samme facon, blot har listen op til kommunevalget skfitet navn til Borgerlisten.

Ved en stiftende generalforsamling sidste efterår blev det besluttet, at andre ildsjæle i kommunens lokalområder kan få en platform og et kandidatur hos Borgerlisten.

- Dette giver alle i Faaborg-Midtfyn Kommune en mulighed for at kæmpe for eget nærområde uden forstyrrende og begrænsende partipolitik, mener Palle Andersen fra Borgerlisten.

Søndag 5. februar klokken 13-15 vil Borgerlisten holde Musik og Valgflæsk i Byskolens teater/musiksal Grønnegade i Faaborg.

Annonce

Sprød flæsk og persillesovs

- Der skal naturligvis spises Sprød flæsk med persillesovs fra Heimdal bl.a. til skøn musik fra Faaborg Blæserne. Programmet er herefter vekslende mellem fællessang, musik og taler - ikke mindst fra salen, da der opstilles et "Speakers Corner", fortæller Palle Andersen.

AH-kunst (Allan Hansen) dekorerer salen med sine farverige billeder, der er musikindslag fra The Inlaws (Lasse Bomann & Camilla Valbak), Kåre Linnebjerg & Friends samt Valbak & Løven.

- Talerne loves skarpe, men korte og vi håber kombinationen af en eftermiddag med nydelse for øjne, ører, hjerne og smagsløg vil blive modtaget lige så positivt som for godt tre år siden, fortæller Palle Andersen.

Sprød flæsk pg persillesovs fås for 50 kroner pr. kuvert. Tilmelding inden fredag 3. februar mail borgerlistenfmk@gmail.comeller på mobil: 23 23 71 33. (pcb)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce