Annonce
Trekantområdet

Borgerlige er klar med millioner: - Citychefen har en pointe

City Vejle vil gerne på budgettet, når byrådet om en måned tager hul på budgetforhandlingerne. Det forslag støttes umiddelbart af Dan Arnløv (K) og Per Olesen (V). Foto: Mads Dalegaard
Dan Arnløv (K) og Per Olesen (V) er positive stemt over for City Vejles forslag om milliontilskud til detailhandlen.

Vejle: Citychef Andreas Kiis Antonsens opråb til Vejle Byråd i Vejle Amts Folkeblad søndag om at støtte City Vejle med et årligt tilskud på tre millioner kroner i fem år falder ikke på gold jord i byrådets konservative enmandsgruppe.

- Citychefen har faktisk en pointe. Jeg foreslog faktisk selv for år tilbage, at byrådet afsatte en pulje til udvikling af detailhandlen i Vejle, og i lyset af den kannibalisering af detailhandlen, som Gammelhavn-projektet vil føre med sig, synes jeg faktisk, at de politikere, der har stemt for projektet, skylder at give den eksisterende detailhandel en hjælpende hånd, lyder det fra viceborgmester Dan Arnløv (K).

Kræver penge til centre

Hans byrådskollega i borgmesterpartiet Venstre, Per Olesen, er også venlig stemt over for citychefens oplæg til budgetforhandlingerne.

Han vil dog brede snakken ud til også at omfatte Vindinggård Center og Bredballe Center.

- Jeg vil, hvis jeg skal støtte tilskuddet til City Vejle, foreslå, at vi ud af de midler, vi bruger til vores detailhandel-indsats, afsætter 100.000 kroner årligt til hver af de to centre. De er blevet lidt glemt i indsatsen for midtbyen og centerbyerne, selvom de er vigtige for vores bosætningsstrategi, siger Per Olesen.

Han tilføjer, at pengene til de to centre skal bruges til at lave aktiviteter, der skaber liv i centrene.

Det er i sidste ende det samlede byråd, der skal vedtage et eventuelt tilskud til detailhandlen og det vil ske i forbindelse med årets budgetforhandlinger, som starter om en lille måneds tid.


I lyset af den kannibalisering af detailhandlen, som Gammelhavn-projektet vil føre med sig, synes jeg faktisk, at de politikere, der har stemt for projektet, skylder at give den eksisterende detailhandel en hjælpende hånd.

Dan Arnløv (K)


Dan Arnløv understreger, at detailhandlen står foran en udfordring, selv hvis byrådet afsætter et tilskud til detailhandlen på budgettet.

- Hvis detailhandlen i Vejle midtby og centerbyerne kommer på budgettet, må de ikke hvile på laurbærrene. Og til butikkerne vil jeg sige, at det ikke er det offentlige, der skal redde dem i en tid med øget nethandel, oprustning fra nabobyerne og corona. Vi kan hjælpe med en håndsrækning, men det er dem selv, der skal udvikle sig og tage kampen op, siger Dan Arnløv.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Annonce