Annonce
Assens

Borgerhus var fyldt ved møde om omstridt grund: - Det er en alt for god beliggenhed til erhverv

Sandra Paarup flyttede til Grønnemose med sin familie for to år siden. Det var beliggenheden centralt på Fyn og byens legeplads, der gjorde udslaget for, at de valgte at købe hus i byen. Hun håber, at der vil blive udstykket boliger på området Skoletrekanten frem for erhverv. Foto: Lærke Bjørn Bang
Der kan udstykkes boliger på Skoletrekanten i Grønnemose, hvis en privat investor melder sig på banen, lød det fra politikere ved borgermøde i Rørup tirsdag aften.

Rørup/Grønnemose: - Det er en alt for god beliggenhed til erhverv.

Sådan lød det tirsdag aften fra 31-årige Sandra Paarup, som var til møde i Rørup Borgerhus, hvor dagsordenen var på ét eneste punkt: Erhvervsgrunden Skoletrekanten, som borgere i området har ønsket udstykket til boliger i lige så mange år, som Sandra Paarup har levet.

Hun flyttede til Grønnemose med sin familie for to år siden, fordi hun selv arbejder i Fredericia og hendes mand i Odense, så de ledte efter en placering ved motorvejen og er blevet positivt overraskede over det stærke fællesskab i byen.

Annonce

Skoletrekanten, som er så højt beliggende, at man ifølge deltagere på borgermødet kan se toppen af Lillebæltsbroen i klart vejr, vil være ideelt til boligområde, er den brede forståelse i lokalområdet. Og i borgerhuset, hvor 50 var mødt op for at stille spørgsmål til den håndfuld politikere, der deltog.

Der lød et ramaskrig fra både lokalrådet RØST og borgere i området, da et flertal i byrådet i foråret valgte at udbyde Skoletrekanten til salg som erhvervsgrund, selvom den tilbage til 2012 var blevet pillet af udbudslisten.

Kræver investor

Grunden er dog ikke blevet solgt, og på borgermødet tirsdag, som RØST stod bag, lød der positive toner fra byrådspolitikere fra både Venstre, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre i forhold til boliger på i hvert fald en del af grunden.


Jeg tror, at kom der en konkret henvendelse fra en investor, som ville se på det, så kunne den placering godt være noget, vi ville kigge på.

Dan Gørtz (V), formand for Miljø, Teknik og Plan


Steen Kjær, arkitekt og formand for Landdistriktsrådet, har lavet nogle skitser for, hvordan et boligområde på Skoletrekanten kunne tage sig ud. Foto: Lærke Bjørn Bang

- Jeg tror, at kom der en konkret henvendelse fra en investor, som ville se på det, så kunne den placering godt være noget, vi ville kigge på, lød det fra Dan Gørtz (V), udvalgsformand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune.

Ifølge planloven kræver det dog, at kommunen først kan udpege et andet areal til erhvervsjord.

Der er så stor efterspørgsel på byggegrunde lige nu, at 100 mulige købere er skrevet op til de 29 byggegrunde, Assens Kommune er i færd med at udstykke i Aarup.

Annonce

Ingen kommunale planer

Ved mødets afslutning lød det fra Inge Bünning, formand for RØST:

- Da jeg stod op i morges var jeg bekymret for, om jeg ville kunne sove i nat. Og ja, det gør jeg, konstaterede hun efter halvanden times debat, hvor politikerne blandt andet forsikrede deltagerne om, at man når som helst kan vedtage at ændre Skoletrekanten fra erhvervsgrund til boligudstykninger.

Tanja og René Gude Lundin købte hus i Grønnemose i februar 2021 nær Skoletrekanten, og de har senere fundet ud af, at deres hus ligger på erhvervsjord, uden dog at vide, om det har en betydning. Ifølge politikernes signaler på borgermødet tirsdag, er det sandsynligt, at man vil have boliger frem for erhverv på grunden. Foto: Lærke Bjørn Bang

Hvis der altså kan findes en investor, for Assens Kommune har ikke planer om at udstykke kommunale byggegrunde i Grønnemose, hvilket der blev spurgt ind til.

- Vi skal tage udgangspunkt i hele kommunen. Når det kommer til byggegrunde er det begrænset, hvor meget vi må. Vi kigger på, hvor vi hurtigst muligt kan sælge dem, lød det fra byrådsmedlem Lars Kristian Pedersen (V).

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce