Annonce
Kerteminde

Borgerforening fik lov til at bygge hal: Men ingen penge til at bygge for

Langeskov Kræmmermarked finder i år sted fra 20-22. september. Arkivfoto
Økonomiudvalget har nikket ja til Langskov Borgerforenings planer om at bygge en 250 kvadratmeter stor hal på Grønvangen i Langeskov.

Langeskov: På trods af administrationens advarsler var der opbakning fra Økonomiudvalget til Langeskov Borgerforenings planer om at bygge en 250 kvadratmeter stor hal på det grønne område ved markedspladsen i Langeskov.

- Vi endte med at sige ok. Vi er positive overfor, at de kan bygge den her hal, siger borgmester Kasper Olesen.

Enhedslisten stemte som det eneste medlem af økonomiudvalget imod forslaget.

Borgerforeningen har beregnet, at hallen vil koste 584.336 kroner. Til at finansiere byggeriet havde foreningen bedt politikerne om et rentefrit lån på 468.000 kroner.

Det sagde politikerne i første omgang nej til, fordi borgerforeningen ikke er en såkaldt folkeoplysende forening og derfor ikke kan søge om kommunalt tilskud.

- Vi må ikke bare yde lån til foreninger, der ikke er folkeoplysende, forklarer Kasper Olesen.

I stedet har økonomiudvalget bedt administrationen om at tage en snak med borgerforeningen for at finde en måde, hvorpå kommunen alligevel kan yde et lån til foreningen.

- Vi må alene bruge af skatteydernes penge til noget, som en kommune selv må foretage sig. Derfor går vi nu i dialog med borgerforeningen for at få afklaret, om borgerforeningen udelukkende laver lovlige kommunale aktiviteter, forklarer chefjurist Leif Hansen.

Hvad der er lovlige eller ikke lovlige kommunale aktiviteter er ganske kompliceret, og chefjuristen kan ikke sige, hvor lang tid administrationen skal bruge på at finde ud af, om borgerforeningen har gang i nogle ulovlige kommunale aktiviteter.

Annonce

- Vi laver ikke noget ulovligt

Hos Langeskov Borgerforening er kasserer, Lena Bækholm, bare glad for, at kommunen vil undersøge, om det er muligt at yde et lån, selvom foreningen ikke er folkeoplysende.

- Jeg er sådan set græsk/katolsk for, om de kalder os folkeoplysende eller finder et andet grundlag for at give os et lån.

- Og jeg kan forsikre dig om, at vi ikke laver noget ulovligt, siger hun med et grin.

- Politikerne vil os rigtig gerne, og de vil godt se på mulighederne for at give os et lån, og det er vi glade for.

Hvis - eller når borgerforeningen får bygget sin hal, vil det være en stor lettelse for de frivillige, der hvert år bruger lang tid på at slæbe materiel frem og tilbage til kræmmerpladsen i Langeskov.

- Og det vil også betyde meget for foreningerne i Langeskov. For vi er også villige til at låne lokalerne ud til andre. Det kommer til at blive en win-win for kommunen. Hvis rollespillerne har behov for at opbevare en trailer i vores hal, så er det fint for os. Eller hvis løbeklubben har behov for et mødelokale, så er det også fint for os, siger Lena Bækholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce