Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgere vil fortælle Langelinies historie

- Jo mere man dykker ned i alle historierne, des sjovere bliver det, mener arbejdsgruppen her, der snart deler deres research med både faaborgensere og turister. Foto: Maria Retoft Pedersen
12 plancher med fortællinger om kulturen og naturen langs Langelinie bliver sat op i forbindelse med kulturnatten. Initiativtagerne håber, at projektet kan blive permanent.

Faaborg: Vidste du, at havnebadet i Faaborg er det fjerde, byen har haft? Vidste du, at man kan besøg mæcen Mads Rasmussens gravsted på Østerbrogade? Og vidste du, at Klinteparken oprindeligt blev anlagt på privat initiativ?

Der er masser af historier at fortælle om naturen og kulturen langs Langelinie, mener en gruppe på fire borgere, som er gået sammen om at formidle de spændende fortællinger.

- Det handler simpelthen om vores kærlighed til Langelinie, som er et fantastisk sted, vi skal være stolte af. Og vi vil gerne formidle vores viden, så andre også kan få glæde af den, fortæller Anette Torup, som er en del af arbejdsgruppen.

Den består yderligere af Lars Torup, Lisbeth Kaare og Marius Jensen. Alle fire bor i nær tilknytning til Langelinie og har deltaget i arbejdet med at fremstille 12 plancher i A3-størrelse, der skal opsættes på strækningen og afsløres i forbindelse med Kulturnatten den 14. juni.

Derudover arbejder gruppen på et website med supplerende oplysninger, som blandt andet kan tilgåes via QR-koder på plancherne. Gruppen får også fremstillet en folder om strækningen, der kommer til at ligge på blandt andet Turistkontoret.

- Plancherne bliver afsløret den 14. juni og kommer i første omgang til at hænge henover sommeren. Men vi håber, at vi kan få tilladelse til at lade dem hænge permanent. Vi ser det i første omgang som en slags test af konceptet, siger Lisbeth Kaare.

Annonce

Guidede ture

Projektet er støttet med 15.000 kroner af Faaborg-Midtfyn Kommune, mens den Faberske Fond har givet 5.000 kroner.

- Vi har et ønske om at promovere en af Faaborgs store attraktioner, som rigtig mange allerede nyder godt af, siger Marius Jensen.

- Vi tror, at man vil blive overraskede, når de finder ud af, hvor mange spændende ting, der er at fortælle om hernede, tilføjer Lisbeth Kaare.

Når plancherne afsløres den 14. juni vil der være to guidede ture, hvor man kan få nogle af historierne fortalt. Det er Lars Torup og Lisbeth Kaare, der står for den del. Der er afgang klokken 15 og 16 fra havnebadet, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce