Annonce
Nordfyn

Borgere vil først og fremmest have rent vand

Der skal rent vand i hanerne ved at søge nye boringer, men indtil den løsning er køreklar kan et kulfilter på drikkevandet muligvis rette op på vandkvaliteten. Foto: Thomas Gregersen
Efter mange henvendelser i forbindelse med avisens artikel fredag den 11. september, vil Rent Vand Nu-gruppen gerne præcisere, at deres ønske ikke handler om et permanent kulfilter.
Annonce

Krogsbølle: - I artiklen udtaler vi os ikke for en permanent løsning med kulfilter. Vi vil stadig have rent vand fra Pugholm, men løsningen kan være et midlertidigt kulfilter på afgangsvandet for at få rent vand så hurtigt som muligt indtil boringerne ved Pugholm kommer til at fungere, lyder det fra gruppen af bekymrede vandforbrugere.

- Kulfiltrering må under ingen omstændigheder ses som en varig løsning; men kun som en midlertidig nødforanstaltning, der skal sikre os rent- eller betydeligt renere vand, indtil der er fundet en varig løsning. Der skal stadig arbejdes aktivt og hurtigt på at finde en varig og holdbar løsning, og dette må ikke blive forsinket, skriver Lene Henriksen fra Rent Vand-Nu.

Annonce

To slags kulfiltre

Hun slår også fast, at der tales om to meget forskellige kulfiltre i relation til Nordfyns Vandværk.

- Det, vi taler om, er kulfiltrering af vandet, inden det sendes ud i ledningsnettet. Den anden form for kulfiltrering er den, som bestyrelsen har fået tilladelse til at køre som forsøg. Her pumpes vandet op og kulfiltreres, inden det ledes tilbage til jordoverfladen omkring boringerne. Her har vi den klare opfattelse, at hele grundlaget for forsøget er mangelfuldt, og at risikoen er alt for stor for et vandværk uden nogen form for nødforsyning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce