x
Annonce
Nyborg

Borgere på Facebook: 'Åbn genbrugspladsen!'

Foto: Kasper Riggelsen
Der er mange kritiske kommentarer til lukningen af genbrugsstationerne på Nyborg Kommunes Facebookside.

Nyborg: Som et resultat af kampen mod den frygtede coronasmitte er genbrugspladserne i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev lukket indtil videre.

Og netop nu, hvor der er tid til at gå i haven og rydde op derhjemme, undrer mange nyborgensere sig især over, at der ikke er adgang til den 30.000 kvadratmeter nye, store genbrugsplads under åben himmel på Lollandsvej i byens vestlige industrikvarter.

Andre har forståelse for den alvorlige baggrund for den midlertidige lukning:

Linda Nielsen: "Åben genbrugspladsen!"

Marianne Engel: "Jeg kan heller ikke se idéen i at lukke genbrugspladsen. Jeg har været der på travle dage, og der er god plads, trods alt (...) Nu er der mange, som benytter tiden til at få ryddet op, så er det da åndssvagt, at vi ikke kan komme af med det".

Karina Jarl Rasmussen: "De medarbejdere, der normalt er ansat på genbrugsstationerne, kunne jo eventuelt betjene portene, så de lukker 3-4 biler ind ad gangen".

Jette Burkal: "Forstår heller ikke idéen i at lukke genbrugsstationen. Hvornår står man lige tæt på og oven i hinanden lige der?"

Grete Holm Nielsen: "meget enig - med den ekstra 'ferie' bruger mange tiden på oprysdning og vedligeholdelse. Den grønne beholder er også for lille til haveaffald her ved sæsonstart".

Charlotte Caspersen: "Tag nu ansvar og respekter de tiltag, der bliver taget. Det er ikke en ferie, og vi er nogle, der kæmper for at passe syge og gamle og i den grad er i risiko for at blive smittet".

Peter Colding Seiersen: "Hør sig mig, tænker I ikke at kommunen/samfundet har lidt større udfordringer end om I kan komme af med jeres haveaffald? Hvis det er jeres største problem i disse tider, så tænker jeg ikke, I har noget at brokke jer over …"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce