Annonce
Middelfart

Borgere over 85 bliver kaldt til vaccination over de næste uger: Sundhedschef har bøn til deres pårørende

Mens de sidste ældre borgere, der modtager pleje i hjemmet, er ved at blive færdigvaccineret, er man begyndt at kalde den næste gruppe i køen ind til vaccination. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Borgere over 85 år bliver kaldt ind løbende over de næste uger. Pårørende må meget gerne hjælpe med at afklare behov for transport, lyder bønnen fra sundhedschefen.

Nordvestfyn: Vaccinationerne af den næste gruppe i vaccinekøen - borgere over 85 år - er så småt begyndt i Middelfart Kommune.

De første 50 er allerede blevet vaccineret med det første stik, og i de kommende uger vil de resterende 900 borgere blive kaldt ind til at blive vaccineret mod covid-19.

Det fortæller sundhedschef i Middelfart Kommune Jeanette Rokbøl, der samtidig svarer på et spørgsmål, avisen har fået fra Vagn Jørgensen fra Røjle, som har undret sig over, hvornår næste gruppe ville begynde at blive tilbudt vacciner.

Annonce

Indtil videre er beboere på plejehjem blevet vaccineret, og borgere, der modtager pleje i hjemmet, er ved at blive færdigvaccineret.


De skal vide, at vi ringer til dem alle sammen, og vi skal nok komme i kontakt med dem, og vi skal nok finde tider til dem allesammen.

Jeanette Rokbøl, sundhedschef


Jeanette Rokbøl forsikrer om, at alle i målgruppen vil få en besked om, at der nu er ledige tider til vaccination enten digitalt i e-boks eller per brev. Her vil de også få en besked om, at de bliver ringet op.

-De skal vide, at vi ringer til dem alle sammen, og vi skal nok komme i kontakt med dem, og vi skal nok finde tider til dem allesammen, siger hun.

Jeanette Rokbøl fortæller også, at Sundhedsstyrelsen har besluttet, at man vaccinerer de ældste først, så hvis man ikke hører noget med det samme, er det forklaringen.

Hjælp til transport

Derudover har sundhedschefen en bøn til pårørende til borgere over 85. De må først og fremmest gerne hjælpe den ældre med at læse brevet igennem og forsikre dem om, at de får et opkald, hvor sundhedspersonalet hjælper dem med at booke en ledig tid til vaccine.

Derudover må pårørende også gerne afklare, om de har mulighed for at transportere den ældre til vaccinestedet, som formentlig bliver Lillebæltshallerne i Middelfart. Har man som pårørende ikke mulighed for det, vil sundhedspersonalet hjælpe med at finde en anden løsning, når den pågældende ældre bliver ringet op for at bestille en tid til vaccination, forklarer Jeanette Rokbøl.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Navne For abonnenter

Dødsfald: Børnebørnene kunne fjerne rygsmerterne - ellers var Jan til OB, heavy metal og Barcelona

Kerteminde

Påkørte person på invalidscooter og stak af: Det fortrød han få øjeblikke senere

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 21. og onsdag den 22. september

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Nyborg For abonnenter

Stædig håndboldtosse med hang til historie: - Jeg er på evig skattejagt

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Annonce