Annonce
Debat

Borgere kunne selv investere i letbane

Læserbrev: Letbanen skiller endnu engang vandene i Odense. Nogle ser mere letbane som Guds gave til menneskeheden – andre som en møllesten om halsen for en ordentlig velfærd.

Ubestrideligt er det, at mere letbane skal finansieres, men behøver det nødvendigvis ske for borgernes fælles kommunale skattekroner? Hvis en udvidelse af letbanen fandt sted uden kommunale skattekroner, kunne der både blive til mere letbane og til en ordentlig velfærd.

Borgmesteren har hævet kommuneskatten og yderligere forsøgt at styrke kommunens finanser gennem et salg af Fjernvarme Fyn. Også borgmesteren erkender behovet for en styrkelse af kommunens finanser, hvis der skal blive råd til en ordentlig velfærd i Odense.

Annonce


Hvis en udvidelse af letbanen fandt sted uden kommunale skattekroner, kunne der både blive til mere letbane og til ordentlig velfærd.


Visionære borgere som Jarl Abrahamsen med ønske om letbane helt til Munkebo og måske videre til Kerteminde kunne investere i et sådant projekt – kommunen har mere end rigeligt at bruge skatteydernes penge til.

For min del måtte et salg af første etape af letbanen gerne indgå i en sådan finansiel konstruktion. Det kunne tilføre kommunekassen mindst en milliard mere end det fejlslagne salg af Fjernvarme Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce