Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borgere klager over knallertræs: Nu er der fartmåling på stisystemet ved Ringes boldbaner

En af hastighedsmålerens slanger er rykket op af asfalten, da avisen er forbi cykelstien. Foto: Signe Andersen
Flere henvendelser om knallertkørsel på stisystemet omkring idrætscenteret i Ringe har fået kommunen til at sætte en hastighedsmåler op; en måler, der undervejs er revet op af jorden på mystisk vis. - Vi må se, om det udmunder i et oplæg til politikerne, siger teamleder i Vej og Trafik.
Annonce

Ringe: Knurrende, alt for hurtigt - og temmelig ulovligt - suser knallerter og scootere rundt på stisystemet omkring boldbaner og idrætscentret i centrum af Ringe, i hvert fald ifølge de henvendelser, Faaborg-Midtfyn Kommune har modtaget i den seneste tid.

Af samme grund skal alle, som bevæger sig langs stistrækningen i disse dage passere et par sorte kabler, der ligger spændt ud over asfalten:

- Vi har opsat hastighedsmåling på stisystemet for at få et generelt billede af farten deroppe. Det er meget svært at skelne mellem cykler og knallerter, men hvis der er nogen, der kører rigtig, rigtig hurtigt, kan det jo være svært at forestille sig, at en cykel kan nå op på de hastigheder, siger Jonas Egeberg Olsen, teamleder i Vej og Trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

Farten analyseres

Normalt måles hastigheden over mindst syv sammenhængende dage for at få et billede af færdslen i både hverdag og weekend. Når de sidste tællinger er tikket ind onsdag i uge 33, vil Vej og Trafik vurdere, hvad og om der skal foretages yderligere, fortæller Jonas Egeberg Olsen:

- Så laver vi en analyse og vurderer, om der er noget alarmerende, og ud fra det vil vi måske lave et oplæg til politikerne. Eller konstatere, at der ikke er noget problem.


Det er meget svært at skelne mellem cykler og knallerter, men hvis der er nogen, der kører rigtig, rigtig hurtigt, kan det jo være svært at forestille sig, at en cykel kan nå op på de hastigheder.

Jonas Egeberg Olsen, teamleder i Vej og Trafik


Præcis hvad gennemsnitshastigheden skal op på for at være alarmerende, kan teamlederen dog ikke sige:

- Man kan ikke sætte det op i et skema. Hvis der eksempelvis er en stor mængde trafikanter, vil selv en lavere gennemsnitshastighed måske være et større problem, end hvis der er færre trafikanter. Vi har ikke et tal, hvor vi siger, at kommer vi over det, så drøner vi ud og gør en masse.

Annonce

Slanger revet op

Da avisen tirsdag var forbi hastighedsmåleren, var en af slangerne - og den dertilhørende ti-centimeterskrue - rykket op af asfalten. Hvad der har forårsaget skaden på måleren, kan Vej og Trafik ikke umiddelbart sige:

- Det kan være et uheld, bemærker Jonas Egeberg Olsen.

Kan der være nogen, der har revet slangen op med vilje?

- Det har jeg ikke belæg for at sige.

Siden tirsdag i uge 32 har en hastighedsmåler lavet optællinger af trafikken på stisystemet omkring boldbaner og idrætscenter i Ringe. Foto: Signe Andersen
Annonce

Skilte forsvinder

Et problem er de høje hastigheder, et andet er, at det slet ikke er tilladt at køre på knallert på stierne ved boldbanerne. Det fremgår dog ikke altid tydeligt af skiltningen i området - og det er der en bestemt årsag til.

- Vi har haft nogle problemer med, at skiltene er forsvundet deroppe, forklarer Jonas Egeberg Olsen.

Du mener, at der er nogen, der stjæler skiltene?

- Ja, når folk piller et skilt ned og ikke afleverer det til os, kan man vel godt kalde det et tyveri, lyder det fra teamlederen.

Ifølge ham er der flere muligheder for at markere forbuddet, men Vej og Trafik finder det ikke på nuværende tidspunkt nødvendigt at tage nogle af disse i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

DHG tager imod kommende ligahold

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce