Annonce
Middelfart

Borgere i debatindlæg: Vægter kommunen cykelløb højere end trafiksikkerhed?

Trafik- og vejchef Uffe Høybye svarer, at DM i Landevejscykling var anledningen til at fjerne brostenschikanerne på netop det tidspunkt i 2020, men at det ikke var årsagen. Arkivfoto: Søren Gylling

Lokaldebat: Uffe Høybye oplyser (i en artikel på fyens.dk fra 21. juni, red.), at beslutningen om at fjerne vejbump på Behrendtsvej blev taget ud fra en vurdering af sikkerhed og økonomi, men siger samtidig, at han ikke ved, hvad det koster at drifte bumpene. Når vi desuden ved, at sidste trafiktælling er helt tilbage fra 2013, må der være en anden forklaring, end at bumpene var for dyre at drifte i forhold til den gevinst, de gav af sikkerhed.

En mulig forklaring? Den gamle asfalt og bumpene blev fjernet og ny asfalt lagt på, ganske kort tid før der blev afholdt DM i cykelløb i Middelfart i 2020. Fyn Rundt lægger også vejen forbi Middelfart i 2021. Behrendtsvej er en del af begge ruter. Mon kommunen tilgodeser store cykelløb frem for borgernes sikkerhed?


Annonce

Siden bumpene blev fjernet er en bil blevet påkørt, to sidespejle kørt af, og en beboerne var tæt på at blive påkørt på cykelbanen.

Læserbrevsskribenterne


Uffe Høybye oplyser, at han ikke er nervøs for trafikken på Behrendtsvej. Det er vi. Vi oplever, at de to smalle vejbaner betyder, at biler med høj hastighed kun passerer hinanden ved at krydse de fuldt optrukne streger til cykelbanerne. Cykelbaner, der benyttes af mange børn til og fra Vestre Skole samt børn og forældre til og fra børnehaven på vejen.

Siden bumpene blev fjernet er en bil blevet påkørt, to sidespejle kørt af, og en beboerne var tæt på at blive påkørt på cykelbanen. En ny trafiktælling midt under coronanedlukning viser en forøgelse af hastigheden med 22 procent og en markant stigning i antallet af tung trafik i forhold til 2013-tællingen. Stigninger, der har væsentlig betydning for trafiksikkerheden. Et af argumenterne, for at bumpene blev etableret i 2003, var, at trafikken og specielt den tunge trafik skulle holdes på Brovejen. Vi mener tællingen viser, at der fortsat er behov for vejbump på Behrendtsvej. På et møde i 2013 om en ny børnehave på vejen, lovede Uffe Høybye, at chikanerne ikke skulle fjernes.

Svar fra Uffe Høybye:

Brostensfelterne er fjernet ud fra en samlet vurdering af den trafiksikkerhedsmæssige gevinst og udgifterne til at vedligeholde brostensfelterne, som ofte har revet sig løs.

Det er ikke vores vurdering, at brostensfelterne havde nogen større effekt på trafikafviklingen på vejen. Den omtalte trafikmåling fra 2020 viser, at gennemsnitshastigheden var 38,8 kilometer i timen, hvilket fortsat en lav hastighed, og vi holder naturligvis øje med trafikudviklingen og uheldsbilledet på Behrendtsvej.

Det er korrekt, at vi valgte at fjerne brostene, inden DM i landevejscykling blev afviklet. Det var cykelløbet, der var anledning til, at vi tog fat i problemet med brostenene på netop det tidspunkt, men det skete på baggrund af, at driften havde gjort opmærksom på problemet med løse sten gennem flere år.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for markedsføringen af flere varer

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn

Smykker, Suzuki-motorcykel og Iphones stjålet: Travl weekend for indbrudstyve

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Middelfart For abonnenter

Politihjemmeværnet må sige nej til opgaver: Mangler mindst 20 frivillige for at fylde rækkerne

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce