Annonce
Middelfart

Borgere bifalder kommunens plan for biodiversiteten: Dyrker insekthoteller og sår frø af vilde blomster

I juni holdt avisen læsermøde på naturcentret i Middelfart om kommunens nye biodiversitetsstrategi. Foto: Søren Gylling
Annonce

Lokaldebat: Med stor glæde kunne man i Fyens Stiftstidende fredag den 6. november læse, at Middelfart Kommune har underskrevet en biodiversitetsstrategi til gavn for bedre levesteder for vore trængte insekter og sommerfugle. Samtidig beder kommunen nu os borgere om at hjælpe, støtte op og engagere os i at skabe vildere natur.

Avisen beskrev også et fint projekt med en anlagt skovhave, som var tilvejebragt af Ida og Janus fra Middelfart.

Til inspiration for andre er det en rigtig god ide at sprede initiativer, små som store. Derfor nedenstående:

Vi bor i seniorbofællesskabet Syrenlunden i Brenderup og er så heldige, at der til byggeriet hører en lille lund. Her planter og sår vi for dyr, bier og sommerfugle. Lunden er ”ufriseret”, dog styret med stier.

I december 2011 væltede en kraftig storm en mængde træer i lunden. Af grenene byggede vi risgærder og brændestakke. Disse fungerer i dag som kæmpestore insekthoteller. Træstammer bliver liggende, og brombærbuske fylder ”moradset” (med vilje). Brændenælder bliver stående. Her yngler sommerfuglene dagpåfugleøje, nældens takvinge og admiral. Der er sat fuglekasser op, og vi har en del fuglebade. Vi betragter lunden som et fristed for dyr og mennesker.

Sidste tiltag her: Arbejdsgruppen bag ”Mere vild natur” har lige afsluttet et større gravearbejde. Vi har en del store plænearealer. I et af disse har vi gravet et cirka 30 m2 stort bed og fyldt det op med grus og venter nu på foråret, hvor der skal sås frø af 28 forskellige vilde danske blomster. I øvrigt skal vi bort fra at kalde disse vækster for ukrudt. I virkeligheden er de Flora Danica.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce