Annonce
Faaborg-Midtfyn

Borger: Lad os få malerier af kommunens borgmestre

Bo Andersen (V) og Hans Jørgensen (S) hænger side om side. Efter en døråbning kommer Christian Thygesen (V). Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen

Faaborg-Midtfyn: - Har vi i en kommune som Faaborg-Midtfyn ikke råd til at få lavet et maleri af vores borgmestre?

Sådan lød spørgsmålet fra Asger Madsen, Ringe, der netop havde overværet tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Han fortalte, at han havde lagt mærke til, at der hang fotografier af to tidligere faaborg-midtfynske borgmestre foran byrådssalen. Men Asger Madsen kunne godt tænke sig malerier i stedet.

- De kunne hænge på skift i Faaborg og Ringe, og vi kunne også få lavet et af vores nuværende, foreslog han.

Det blev modtaget af et venligt grin fra borgmester Hans Stavnsager (S), som dog korrigerede Asger Madsen og fortalte, at der faktisk hænger tre fotografier på væggen - Bo Andersen, Hans Jørgensen, Christian Thygesen.

- Synspunktet er noteret, og vi tager det med videre, meddelte Hans Stavnsager.

Annonce
Christian Thygesen (V) hænger også foran byrådssalen. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce