Annonce
Nyborg

Borger i opråb: - Et spørgsmål om tid, før nogen bliver slået ihjel

Carsten Høgsbro er bekymret for sikkerheden på Svendborg Landevej, især i nattetimerne hvor det er svært at forudse krydsende dyr. Foto: Peter Krogh Frausing
På kort tid har tre dådyr måtte lade livet for trafikanter. Carsten Høgsbro frygter at det kun er et spørgsmål om tid, før det bliver et menneske.
Annonce

Nyborg: - Jeg synes, der mangler skiltning til at gøre opmærksom på, at der altså er stor risiko for dyr på vejen her. Kommer man med god fart og kører et dådyr på 100 kilo ned, tør jeg ikke tænke over konsekvenserne. Jeg tror kun, det er et spørgsmål om tid, før et menneske bliver slået ihjel, siger Carsten Høgsbro.

Carsten Høgsbro som bor ved Svendborg Landevej syd for Nyborg, måtte forleden arrangere en aflivning af et påkørt dyr, for tredje gang i år, efter en bil havde påkørt en dåbuk.

"Vi hørte braget, mens vi sad i stuen, og kunne se bilen bare køre fra stedet. Frontgrill og kølervæske flød på vejen. Vi løb ud og kunne se, at dåbukken lå inde på marken og var såret, men i live" skriver han i et Facebook-opslag, der i skrivende stund er delt over 2500 gange.

For få dage siden kørte en billist et dådyr ned, hvor Carsten sammen med sin kone måtte tilkalde en skytte. Bildelene stammer derfra. Foto: Peter Krogh Frausing

- Jeg er rasende og frustreret over at folk bare kører fra et såret dyr. Man må i det mindste udvise lidt ansvar og få ringet til dyrenes beskyttelse eller Falck, mener han.

Problemet er kommet og gået i perioder i løbet af de fire år, han har boet ud til Svendborg Landevej mellem Holkenhavn og Tårup.

- Jeg ved ikke, om det er fordi folk kører for stærkt. Det behøver det ikke at være. Man kan nogle gange heller ikke nå at undvige med 80 kilometer i timen, når et dyr springer ud foran, konstaterer Carsten Høgsbro.

Annonce

Manglende skiltning


Kommer man med god fart, og kører et dådyr på 100 kilo ned, tør jeg ikke tænke over konsekvenserne.

Carsten Høgsbro


Carsten Høgsbro opfordrer i sit Facebook-opslag til, at man kører med forsigtighed på strækningen. Skal man være på den sikre side, kan man endda vælge at køre langsommere end de tilladte 80 kilometer i timen. Især af den grund at der ikke er skiltet med den øgede risiko for dyr på vejbanen.

Strækningen på Svendborg Landevej, som Carsten Høgsbro bor ud til, har for nylig fået lagt ny støjreducerende asfalt. Som en konsekvens er det ligefrem blevet mere indbydende at køre stærkt.

- Man skulle måske lave en 70-zone på den strækning, som ligger i skovbrynet. Simpelthen for at passe bedre på folk, foreslår han.

Påkørsler af dådyr

Nyborg og Svendborg kommuner er ikke særligt udsatte for hjorte-påkørsler, med blot 89 og 92 påkørsler om året.

Landets hårdest ramte kommune er Aalborg Kommune med 431 påkørsler i 2019.

I hele Region Syddanmark skete der 2684 påkørsler af hjorte i 2019. Dette er en eksplosiv stigning i forhold til i 2016, hvor man blot havde 1880 påkørsler i regionen.

Carsten Høgsbro har samtidig ikke lyst til at få politiet til at lave fartkontrol, da han blot er ude på at passe bedre på medborgerne.

- Politiet må selv bestemme, hvor de skal lave fartkontroller, og jeg er ikke ude på at folk skal have en bøde. Jeg håber egentlig bare, at folk vil tænke sig om en ekstra gang, næste gang de kører på Svendborg Landevej, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce