Annonce
Sport

Bordtennisstjerne: Nye ranglisteregler giver mig skader

Jonathan Groth trak sig for nylig fra Swedish Open med en overbelastningsskade.

Nyt ranglistesystem betyder, at Jonathan Groth har følt sig presset til at spille 15 turneringer mere i 2018.

Før 2018-sæsonen indførte Det Internationale Bordtennisforbund, ITTF, nye regler for verdensranglisten.

Det nye reglement belønner spillere for at stille op i så mange turneringer som muligt og nå langt.

Det har presset Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, til at spille langt flere turneringer end tidligere. I 2018 spiller han 15 turneringer mere end i 2017, hvilket øger risikoen for skader.

- Hvis man vælger at nedprioritere nogle turneringer, så kan det koste på ranglisten, og måske koste en OL-deltagelse, siger Jonathan Groth til DR.

I forrige uge valgte han at trække sig fra Swedish Open på grund af en overbelastningsskade, som sandsynligvis er opstået på grund af et hårdt turneringsprogram.

- Han har med stor sandsynlighed fået den, fordi han spiller flere kampe, end han har gjort tidligere, siger Mads Brink Hansen, der er fysisk træner i Team Danmark, til DR.

Jonathan Groth er nervøs for, at de nye ranglisteregler på sigt kan få store konsekvenser for ham.

- Det kan være der kan komme en rigtig alvorlig skade. Nu var det heldigvis kun en overbelastningsskade, men det kan ende med at koste flere måneder eller karrieren, siger han.

De tidligere ranglisteregler tog i højere grad end i dag højde for, om en spiller slog en højt rangeret spiller. En sejr over nummer et på verdensranglisten blev eksempelvis tillagt større vægt end en sejr over nummer 100.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce